«Βούλιαξε» η παραλία στην Θεσσαλονίκη – Οργή Ζέρβα και σκέψεις για «λουκέτο»

Η παραλία στη Θεσσαλονίκη πλημμύρισε από κόσμο με τον δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα να σκέφτεται το κλείσιμό της.

Οι καλές καιρικές συνθήκες φαίνεται πως οδήγησαν τους Θεσσαλονικείς να βγουν από τα σπίτια τους με αφορμή είτε τη σωματική τους άσκηση, είτε τη βόλτα κατοικιδίου – εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας με τις εικόνες να είναι αδιανόητες ενώ η πανδημία εξαπλώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης που είχε αντιδράσει έντονα και την προηγούμενη φορά που οι πολίτες κατέκλυσαν την Νέα Παραλία, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και του εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση, ζητώντας του να προχωρήσει ουσιαστικά στο κλείσιμο της παραλίας, μέσω μιας κεντρικής απόφασης που θα απαγορεύει ταυτόχρονα και τις βόλτες σε ανάλογα σημεία όλης της επικράτειας που αναμένεται να υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Μάλιστα, οι πληροφορίες επιμένουν πως ο κ. Ζέρβας είναι αποφασισμένος να επιβάλλει τα μέτρα περιορισμού και προφύλαξης και μόνος του, εφόσον η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης είναι σε θέση να κάνει σχετικούς ελέγχους όπως άλλωστε είχε κάνει και πριν μερικές ημέρες.