Έβαψαν με σπρέι τον Εσταυρωμένο Ιησού σε χωριό της Πάτρας

Στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου και Χαραλάμπους

Ένα απίστευτο περιστατικό έχει σοκάρει τους πιστούς της περιοχής Κρύα Ιτεών στην Πάτρα, που διαπίστωσαν αγανακτισμένοι το απόγευμα της Τετάρτης ότι άγνωστοι ιερόσυλοι βεβήλωσαν την εκκλησία των Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους, βάφοντας με σπρέι μαύρης μπογιάς το πρόσωπο του Εσταυρωμένου Ιησού! Οι προσκυνητές που πήγαν στο προσκυνητάρι του Ιερού Ναού για να ανάψουν το καντήλι, δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Μάλιστα, κάποιοι τράβηξαν φωτογραφίες και τις έστειλαν στο thebest.gr που τις δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του. Οι άγνωστοι είχαν βάψει με σπρέι το πρόσωπο του Ιησού, ώστε να μην διακρίνονται καθόλου τα χαρακτηριστικά και συνέχισαν με μία κυματοειδή γραμμή στο υπόλοιπο σώμα στο Χριστού.

Για το περιστατικό έχει λάβει γνώση η Αστυνομία που έχει αρχίσει έρευνες για τον εντοπισμό του ή των ενόχων, για τους οποίους δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις αν πρόκειται για άθεους ή αλλόθρησκους. Στο ναό των Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους στα Κρύα δεν πραγματοποιούνται λειτουργίες λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για τη μείωση εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως και σε όλους τους ναούς ανά την Ελλάδα. Ωστόσο, ορισμένες εκκλησίες παραμένουν ανοιχτές για ατομική προσευχή, κάτι που προφανώς εκμεταλλεύτηκαν οι ιερόσυλοι.

Πηγή: thebest.gr, newsbreak.gr