Ικαρία: Σε καραντίνα 320 άτομα, επαφές του 25χρονου γιου εφοπλιστή με κορονοϊό

Τουλάχιστον 20 επαφές του 25χρονου γιου εφοπλιστή βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ αντίστοιχες συστάσεις έχουν γίνει σε άλλους 300 συνταξιδιώτες του.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικές Αρχές, αλλά και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ικαρίας έχουν αναγνωρίσει τουλάχιστον 20 άτομα, με τα οποία ο 25χρονος, Α. Χ., γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, ήλθε σε επαφή, κατά την οκταήμερη παραμονή του στο νησί.

Παράλληλα, έχουν ενημερωθεί και περίπου 300 επιβάτες του πλοίου «Νήσος Μύκονος», οι οποίοι συνταξίδεψαν με τον ασθενή, την Παρασκευή 20 Μαρτίου, από τον Πειραιά μέχρι τον Εύδυλο της Ικαρίας.

Στους 300 συνταξιδιώτες έχουν γίνει συστάσεις να παραμείνουν στις οικίες τους και να περιορίσουν στο ελάχιστο τις επαφές τους, ενώ οι 20 άνθρωποι με τους οποίους ο 25χρονος ήλθε επιβεβαιωμένα σε επαφή βρίσκονται ήδη σε αυστηρή καραντίνα. Ανάμεσα σε αυτούς, περιλαμβάνεται και η Ολλανδή φίλη του Α. Χ., η οποία βρίσκεται σε καραντίνα στην εξοχική οικία του Αγίου Πολύκαρπου, αλλά και μόνιμοι κάτοικοι της Ικαρίας, φίλοι του 25χρονου, με τους οποίους ο γιος του εφοπλιστή δεν δίστασε να συναντηθεί και να καλέσει στο σπίτι του.

Ο 25χρονος παρουσίασε συμπτώματα του Covid-19 στις 25 Μαρτίου, ενώ την επόμενη ημέρα επισκέφτηκε το νοσοκομείο της Ικαρίας, όπου και υπεβλήθη σε εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί, τα αποτελέσματα των εξετάσεών του έδειξαν ότι νοσεί από τον κορωνοϊό στις 27 Μαρτίου, ενώ το περασμένο Σάββατο διακομίστηκε αεροπορικώς στην Αθήνα, καθώς πάσχει από υποκείμενο νόσημα και υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του.

Στην Ικαρία επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, καθώς ο 25ρονος φέρεται να είχε προλάβει να κάνει μια μικρή συγκέντρωση φίλων του στο σπίτι του, πριν παρουσιάσει συμπτώματα του κορωνοϊού, ενώ είχε καλέσει και ηλεκτρολόγους για να κάνουν κάποιες επισκευές.

«Η αστυνομία και η πολιτική προστασία του δήμο συνεχίζει να ενημερώνει τον κόσμο που είχε έλθει σε επαφή μαζί του. Εμείς έχουμε κάνει προληπτικές απολυμάνσεις στα κτίρια του Δήμου, ενώ απολυμάνσεις έχουν γίνει και στα καταστήματα που επισκέφτηκε ο 25χρονος», δηλώνει στο real.gr ο Φίλιππος Τσαντές, αντιδήμαρχος Ικαρίας, προσθέτοντας ότι η νομική υπηρεσία του Δήμου διερευνά το ενδεχόμενο να γίνει μήνυση στον γιο του εφοπλιστή, ο οποίος εξέθεσε στον κίνδυνο του Covid-19 τους 8.500 κατοίκους της Ικαρίας, αντί να παραμείνει σε καραντίνα στην Αθήνα μετά την επιστροφή του από την Αγγλία.