Θεσσαλονίκη Μαζί: Το άθλιο αφήγημα των «ανεύθυνων Θεσσαλονικέων»

“Πίσω από το άθλιο αφήγημα των «ανεύθυνων Θεσσαλονικέων» κρύβεται το πορτραίτο του «ανεπαρκούς Δημάρχου”

Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης που ισχύει από σήμερα το μεσημέρι είναι ακόμη μια κίνηση του Δημάρχου καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Με το εν λόγω μέτρο είναι προφανές πως μεταθέτει αλλού, σε πολύ μικρότερους χώρους την όποια κίνηση και θα συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος των αναίτιων απαγορεύσεων, επιφέροντας πιθανώς αύξηση του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού.

Η Νέα Παραλία είναι ίσως ο μόνος ελεύθερος χώρος στην πόλη, όπου μπορούν να αθληθούν και να ανασάνουν οι έγκλειστοι Θεσσαλονικείς. Θα μπορούσε να παραμείνει ελεύθερη η κυκλοφορία με ελεγχόμενη πρόσβαση και έλεγχο κατά τη διέλευση με τη βοήθεια της Δημοτικής Αστυνομίας. Επιτέλους η προεκλογική περίοδος έχει τελειώσει!

Επιτέλους ζητείται Δήμαρχος να αναλάβει τις ευθύνες του εν μέσω πανδημίας, που θα κάνει το Δήμο ασπίδα προστασίας των πολιτών του απέναντι στην υγειονομική και οικονομική κρίση που πλήττει τις ζωές τους! Ο τρόπος με τον οποίο όλοι οι ιθύνοντες κατέληξαν στην εύκολη λύση της απαγόρευσης υπακούοντας σε υπερβολικά ή υποκινούμενα ρεπορτάζ εμφορείται από τον αυταρχισμό τους.

Ο πανικός σε συνθήκες κρίσης όταν δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης και διαχείρισής της, οδηγεί σε αυταρχισμό, δημαγωγία και ΛΑΘΗ. Δυστυχώς παραμένει η : Ανεπάρκεια στη μέριμνα για την προστασία των εργαζομένων του Δήμου που δίνουν τη μάχη για όλους εμάς στην πρώτη γραμμή. Ανεπάρκεια στη διαπαιδαγώγηση των πολιτών για την τήρηση των μέτρων αυτοπεριορισμού, χωρίς να καταστρατηγείται εντελώς η ατομική τους ελευθερία. Ανεπάρκεια στη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας που πλήττονται από τη διττή κρίση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος έλαβε ΚΑΙ αυτήν την απόφαση χωρίς την προηγούμενη έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ή έστω την διαβούλευση με τους επικεφαλής των παρατάξεων, επιδεικνύοντας αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Ο ίδιος Δήμαρχος που μετά την επαφή του με το πρώτο κρούσμα έδινε συνέντευξη ενώπιον πλήθους συνωστιζόμενων χωρίς καν μάσκα λέγοντας «Καταρχάς όπως βλέπετε δεν είμαστε σε καμία καραντίνα».

Ο ίδιος Δήμαρχος που επέτρεψε να «παστωθούν» οι σχολικοί καθαριστές χωρίς να τους προμηθεύσουν καν μέτρα ατομικής προστασίας. Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν κρατούσες, λέει ο θυμόσοφος λαός… Ξέρουμε πως πίσω από το άθλιο αφήγημα των «ανεύθυνων Θεσσαλονικέων» κρύβεται το πορτραίτο του «ανεπαρκούς Δημάρχου».

Πηγή: parallaximag.gr