Εγκλωβισμένοι μεσοπέλαγα 80 Έλληνες ναυτικοί: “Ζητάμε να μπούμε σε ένα λιμάνι”

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η επιστροφή 80 ελλήνων ναυτικών που ταξίδεψαν στη Γαλλία για να φέρουν ιστιοπλοϊκά ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν. Λόγω των μέτρων του κορονοϊού δεν τους επιτρέπεται να “δέσουν” σε κανένα λιμάνι.

Έπειτα από 22 μέρες και αφού πέρασαν από τρεις χώρες και τέσσερα λιμάνια, 80 Έλληνες ναυτικοί που ταξίδεψαν μέχρι τη Γαλλία για να φέρουν ιστιοπλοϊκά ενόψει της καλοκαιιρνής σεζόν, έφτασαν στην Ελλάδα πριν από περίπου ένα 24ωρο. Η επιστροφή τους όμως εξελίχθησε σε θρίλερ: Τα μέτρα για τον κορονοϊό δεν τους επιτρέπουν να δέσουν σε κανένα λιμάνι και βρίσκονται όλοι μεσοπέλαγα.

Σε κάποιους τελειώνουν τα τρόφιμα και τα καύσιμα, ενώ αναμένεται να έρθουν αντιμέτωποι και με την κακοκαιρία, σύμφωνα με το ρπορτάζ του STAR.

Ο Γιώργος Μαλέας είναι ένας από τους 80 αυτούς ναυτικούς. Όπως ο ίδιος δηλώνει στιην κάμερα:

“Έχοντας φάει τεράστια ταλαιπωρία, μας αντιμετωπίζει η ελληνική πολιτεία λες και είμαστε άνθρωποι ενός κατώτερου θεού. Ζητάμε να μπούμε σε ένα λιμάνι και να είμαστε ασφαλείς. Να μπορούμε να κοιμόμαστε το βράδυ, να μην έχουμε τον φόβο πως θα βουλιάξουμε και δεν θα ξαναδούμε τις οικογένειες μας”, είπε ο κ. Μαλέας.