Είναι επίσημο – Ανοίγουν τη Δευτέρα εμπορικά κέντρα και Mall

Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και των εμπορικών κέντρων (malls) από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 προανήγγειλε μέσω της ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη εξέλιξη και στο CNN Greece.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την ερχόμενη Δευτέρα (18/5) θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, τα πολυκαταστήματα (malls), οι ζωολογικοί και βοτανολογικοί κήποι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, οι κανόνες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων συντάσσονται αυτήν την ώρα και θα ανακοινωθούν σήμερα ή αύριο Σάββατο.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «θα ανακοινωθούν τα μέτρα και οι κανόνες για τη λειτουργία των πολυκαταστημάτων», ενώ τόνισε πως «η κανονικότητα έρχεται νωρίτερα στη χώρα».

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκρινε ότι η επιδημιολογική πορεία του κορωνοϊού επιτρέπει να ανοίξουν νωρίτερα τα εν λόγω πολυκαταστήματα. Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, γιατί τηρήσαμε τα μέτρα με πειθαρχία και ο ιός γίνεται πιο αδύναμος επειδή όλοι τηρούμε τους κανόνες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφορικά με την εστίαση, πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσαν στο CNN Greece πως ισχύει η 1η Ιουνίου και πως από εβδομάδα θα αξιολογηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και αναλόγως θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.