Κορωνοϊός: Οι Αμερικανοί αγόρασαν 2,4 εκατ. όπλα και… ταμπουρώνονται στα σπίτια τους!

Η τεράστια εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, τα 10.000.000 ανέργων, ο κατ’ οίκον περιορισμός και η κατάσταση που διαμορφώνεται τρόμαξε τους Αμερικανού που έκαναν ουρές όχι μόνο στα σούπερ μάρκετ για αγορά βασικών αγαθών αλλά και για προμήθεια όπλων!

Φοβούμενοι ότι κάποιοι απελπισμένοι θα εισβάλουν στα σπίτια τους, οι Αμερικανοί έτρεξαν στα οπλοπωλεία, σήκωσαν ό,τι βρήκαν και ταμπουρώνονται πλέον στα σπίτια τους αρματωμένοι με Μάγκνουμ, ημιαυτόματα Ούζι ακόμη και Μ-16.

Η αγορά όπλων στις ΗΠΑ είναι από τις πλέον κερδοφόρες και κάθε χρόνο δεκάδες εκθέσεις διοργανώνονται σε όλη την χώρα, όπου οι φανατικοί θαυμάζουν τα νέα προϊόντα!

Η βάση δεδομένων του FBI για τα όπλα διεξήγαγε μόνο τον περασμένο μήνα πάνω από 3.700.000 χιλιάδες ελέγχους σε σειριακούς αριθμούς όπλων εκ των οποίων τα 2.400.000 αφορούσαν νέες αγορές.

Ήταν ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί την τελευταία 20ετία και 2,4 εκατομμύρια των πωλήσεων προέκυψαν σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από τα στοιχεία κορυφαίων βιομηχανιών πυροβόλων όπλων.

Η αύξηση των πωλήσεων έφτασε το 80% σε σχέση με ποσοστό του περσινού Μαρτίου, ενώ περίπου 1.200.000 συνολικά έλεγχοι που αφορούν το ιστορικό ενός όπλου διεξήχθησαν σε μια μόνο εβδομάδα σπάζοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ από το 1998, σύμφωνα με τα στοιχεία του FBI.

Οι αριθμοί τρομάζουν και δείχνουν πως η πανδημία προκάλεσε κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για κατοχή όπλων, ενώ καταστήματα πυροβόλων όπλων πλημμύρισαν από πανικόβλητους αγοραστές σύμφωνα με τον Guardian.

Πολλοί από αυτούς αγόραζαν όπλο για πρώτη φορά στην ζωή τους ενώ την εβδομάδα 16-23 Μαρτίου οι ουρές έξω από οπλοπωλεία στην πολιτεία της Καλιφόρνια προσομοίαζαν σε μεγάλο βαθμό αυτές στα σούπερ μάρκετ.