Νεογέννητο βρέθηκε πεταμένο σε κάδο μέσα σε δημόσια τουαλέτα – Δεν είχε κοπεί ούτε ο ομφάλιος λώρος του

Όσοι περνούσαν έξω από τις δημόσιες τουαλέτες σε δρόμο της πόλης Λανζχού της Κίνας άκουγαν ένα επίμονο κλάμα μωρού αλλά κανείς δεν είχε δώσει σημασία. Μέχρι που ήρθαν οι υπάλληλοι του δήμου καθαριότητας για να καθαρίσουν τους κάδους της τουαλέτας και τότε το είδαν.

Ένα νεογέννητο μωρό, που είχε ακόμη πάνω του τα αίματα από τη γέννα, και τον ομφάλιο λώρο ολόκληρο, να βρίσκεται με το κεφάλι προς τα κάτω μέσα σε ένα μεγάλο κάδο που πετάνε τα χρησιμοποιημένα χαρτιά υγείας.
Οι άνθρωποι τα έχασαν. Προφανώς κάποια έγκυος γυναίκα που δεν ήθελε να γίνει μητέρα, γέννησε στην τουαλέτα μόνη της και μόλις βγήκε το παιδί το πέταξε στα σκουπίδια.

Ευτυχώς το μωράκι ζούσε ακόμη και οι υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου κάλεσαν ασθενοφόρο. Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης όπου το τάισαν αλλά και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και είναι καλά.

Πλέον η αστυνομία εξετάζει τις κάμερες ασφαλείας στην είσοδο της τουαλέτας προκειμένου να δει ποια γυναίκα έγκυος μπήκε μέσα το γέννησε και το παράτησε.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, περίπου 100.000 μωρά εγκαταλείπονται στην Κίνα κάθε χρόνο, κάτι που ισοδυναμεί με περισσότερα από 270 μωρά τη μέρα. Σύμφωνα με το κινεζικό ποινικό δίκαιο, κάθε γονέας που εγκαταλείπει τα παιδιά του μπορεί να φυλακιστεί μέχρι και πέντε χρόνια.