Ρατσισμός: Ωμή αστυνομική βία στο Παρίσι – Λαβές και κεφαλοκλειδώματα σε έγκυο γυναίκα επειδή ήταν μαύρη

Το βίντεο είναι εξοργιστικό και δείχνει ωμή αστυνομική βία σε μαύρη έγκυο σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό στο Παρίσι. Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν επειδή η έγκυος γυναίκα αρνήθηκε να φορέσει μάσκα μέσα στο σταθμό του τρένου.

Όμως έστω και έτσι η συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στην 24χρονη γυναίκα, είναι απαράδεκτη. Δεν σεβάστηκαν τίποτε, ούτε το γεγονός ότι η γυναίκα είναι έγκυος 7 μηνών. Και αυτό φαίνεται και από την κοιλιά της.

Οι αστυνομικοί αδιαφορούν και την σπρώχνουν ενώ στη συνέχεια την αναγκάζουν να πέσει με την κοιλιά στο έδαφος, και στην κυριολεξία την πατάνε στην πλάτη. Ο Σύντροφος της όλη αυτή την ώρα φώναζε: «Σταματήστε, τι κάνετε; Δεν βλέπετε ότι είναι έγκυος;»

Από την πλευρά της η κρατική εταιρία σιδηροδρόμων κάλυψε τους αστυνομικούς λέγοντας ότι ενήργησαν με αυτό τον τρόπο όταν η γυναίκα τους δάγκωσε και τους έφτυσε αφού της είπαν ότι πρέπει να φορέσει μάσκα για να επιβιβαστεί στο τρένο.

Η κοπέλα όμως έχει άλλη άποψη και λέει ότι κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ και οι κατηγορίες που της προσάπτουν είναι αβάσιμες. «Δεν τους προσέβαλα, δεν τους χτύπησα, δεν καταλαβαίνω γιατί με έριξαν στο πάτωμα. Κάθε φορά που βλέπω αυτό το βίντεο, κλαίω. Οι εικόνες αυτές γυρίζουν συνεχώς στο κεφάλι μου».

Το βίντεο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο Παρίσι αφού σε πολλά θυμίζει τη θανάσιμη βια που δέχτηκε ο Φλόιντ στις ΗΠΑ