Εξαρθρώθηκε σπείρα που έδινε take away κoκαΐνη!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του zougla.gr, εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, κoκαΐνης και χασίς (skunk) στην Αθήνα.

Εγκέφαλος της επιχείρησης φέρεται να είναι ένας 32χρονος, που και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ στο κύκλωμα συμμετείχαν 8 ημεδαποί και 6 αλλοδαποί. Δύο καφετέριες τύπου “take away” στο κέντρο της Αθήνας χρησιμοποίησαν τα μέλη του κυκλώματος, όπου δούλευαν σε αυτές ως delivery. Πελάτες τους ήταν άτομα της “καλής αθηναϊκής κοινωνίας”, που έρχονταν από την Γλυφάδα, την Κηφισιά και το Ψυχικό, ακόμη και στις ημέρες καραντίνας λόγω κορωνοϊού, για να “ψωνίσουν”.

Η δοσοληψία γινόταν με συνθηματικό σύμφωνα με τις αρχές που διερεύνησαν την υπόθεση.

“«Ένας διπλός εσπρέσο» ήταν δύο γραμμάρια κoκαΐνης, ενώ η «πορτοκαλάδα» παρέπεμπε στην ποσότητα skunk.”


Η Δίωξη, για παραπάνω από ένα μήνα, παρατήρησε να καταφθάνουν σε αυτές τις καφετέριες, μεγάλα και ακριβά αυτοκίνητα και να τις επισκέπτονται κουστουμάτοι, που ζητούσαν τον “εσπρέσσο” ή την “πορτοκαλάδα” τους. Οι ιδιοκτήτες των εν λόγω καφέ δεν είχαν καταλάβει κάτι, μιας και οι υπάλληλοι που αναμιγνύονταν με αυτήν την υπόθεση, ήταν κάτι παραπάνω από επαγγελματίες.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα διαμερίσματα «καβάτζες» του κυκλώματος στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στο Ίλιον, την Πετρούπολη, τη Ν. Ιωνία και τα Τρίκαλα Θεσσαλίας εντόπισαν «1.277,2 γραμμάρια κoκαΐνης, 4.174,9 γραμμάρια SKUNK, 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 36.310 ευρώ, ένα αεροβόλο πιστόλι, 2 μαχαίρια, μία ναυτική φωτοβολίδα, 21 κινητά τηλέφωνα, ένα καταγραφικό μηχάνημα με μια ηλεκτρονική συσκευή, μία νάιλον συσκευασία με μεταλλικά σφαιρίδια, έναν τρίφτη με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, πλήθος νάιλον συσκευασιών, διάφορα κλειδιά σπιτιών και μία αντιασφυξιογόνο μάσκα».

Το ποσό που υπολογίζεται ότι θα αποκόμιζαν τα μέλη της σπείρας, φτάνει τα τουλάχιστον 180.000 ευρώ.

Τα κατασχεθέντα

Πηγή: athensfinest.com