Δίκη Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι και οι δύο για τον Bιασμό και τη δολοφονία της Ελένης

Ένοχοι και οι δύο κατηγορούμενοι για τον Bιασμό και την δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο

Η ετυμηγορία για τον Bιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ήταν ομόφωνη: ένοχοι και οι δύο κατηγορούμενοι.

Πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την ενοχή των δυο κατηγορουμένων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για τον Bιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, την 28η Νοεμβρίου του 2018.

Η απόφαση είναι ομόφωνη, καθώς συμφώνησαν οι τρεις δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε μάλιστα να υπάρξει απόλυτη ησυχία στο ακροατήριο κατά την ανακοίνωση της απόφασης. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι δύο κατηγορούμενοι διέπραξαν από πρόθεση την δολοφονία και τον ομαδικό Bιασμό. Πλέον αναμένεται η απόφαση επί των ποινών.

Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, που επίσης είχε ζητήσει τη ενοχή των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορουμένου του. Σύμφωνα με μαρτυρίες από την δικαστική αίθουσα, η εισαγγελέας μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα χειροκροτήθηκε από μέλη του ακροατηρίου. Οι δυο κατηγορούμενοι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου, με την ενοχή τους να επισύρει ισόβια κάθειρξη, αν δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά.