Αισιοδοξία από τον επικεφαλής του TUI για την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα

Αισιόδοξος για την εξέλιξη του φετινού καλοκαιριού και τις διακοπές σε τουριστικούς προορισμούς που δεν έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό, όπως η Ελλάδα και η Μαγιόρκα, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του τουριστικού ομίλου TUI Φριτς Γιούσεν.

Τη στιγμή που, συγχρόνως, ξαφνιάζει τους ειδικούς η αυξημένη ζήτηση για πακέτα διακοπών που καταγράφεται στη Γερμανία, αμέσως μετά τα πρώτα σημάδια απελευθέρωσης των μετακινήσεων και με την προοπτική άρσης των συνοριακών περιορισμών.

Σύμφωνα με τον Γιούσεν, τα νέα στοιχεία δείχνουν πως αρχίζει να υπάρχει χαραμάδα αισιοδοξίας για την εξέλιξη του φετινού καλοκαιριού, μια και, όπως σημείωσε, η Αυστρία είναι πιθανό να κάνει καλό ξεκίνημα, καθώς έχει συμφωνήσει ήδη για ανοιχτά σύνορα με τη Γερμανία.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως αναμένει παρόμοια βήματα και σε ό,τι αφορά την Κροατία, αλλά τελικά και μια απελευθέρωση για ταξιδιωτικούς προορισμούς οι οποίοι δεν έχουν πληγεί σχεδόν καθόλου από τον κορωνοϊό, όπως είναι η Ελλάδα και η Μαγιόρκα.

Εντούτοις, όπως έγραφε ρεπορτάζ του οικονομικού περιοδικού «WirtsachaftsWoche», όσο τα σύνορα της χώρας παραμένουν κλειστά, το προβάδισμα έχουν οι τουριστικοί προορισμοί εντός Γερμανίας, ωστόσο οι ειδικοί αναμένουν αύξηση του ενδιαφέροντος και για το εξωτερικό.

Πηγή: newsbreak.gr