Βόλος: Μαθητής βρέθηκε στο δικαστήριο επειδή έστειλε φωτογραφία συμμαθήτριας στο instagram

Η νεανική απερισκεψία και η χρήση του διαδικτύου και ιδιαίτερα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκαλούν πολλές φορές προβλήματα στους εφήβους καθώς δεν μπορούν να αντιληφθούν ποια είναι τα όρια που δεν πρέπει να υπερβούν.

Μία τέτοια περίπτωση απασχόλησε χθες το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου με υπόθεση που είχε διαδραματιστεί σε σχολείο της Μαγνησίας πριν από δύο περίπου χρόνια.

Αιτία, μια φωτογραφία μαθήτριας που «κυκλοφόρησε» από κινητό σε άλλο κινητό εφήβου, ο οποίος ήταν ο κατηγορούμενος. Η φωτογραφία εστάλη μέσω της κοινωνικής πλατφόρμας instagram και σε άλλη συμμαθήτρια και η υπόθεση έφτασε χθες στο δικαστήριο Ανηλίκων.

Ωστόσο η αποστολή της φωτογραφίας προκάλεσε την έντονη ανησυχία της πρώτης μαθήτριας και φυσικά του οικογενειακού της περίγυρου. Ο κατηγορούμενος μαθητής, που σήμερα έχει ενηλικιωθεί, απαλλάχθηκε καθώς δεν στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία σε βάρος του.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ζήτησε συγνώμη από την κοπέλα που απεικόνιζε η φωτογραφία, από τους γονείς της αλλά και από το δικαστήριο.

Πηγη: e-thessalia.gr