Μητέρα 9χρονης από Ρόδο: Βγήκε στο δελτίο του ΣΚΑΪ και εξύμνησε Μητσοτάκη

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ μίλησε η μητέρα της 9χρονης από τη Ρόδο που λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε φούρνο.

«Τελείωσα την ανεργία μου, πήρα τη δίμηνη παράταση, να είναι καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φρόντισε γι’ αυτό. Το παιδί είναι μια χαρά. Η βοήθεια του κόσμου απεριόριστη. Ένιωσα ότι μπορεί οι Έλληνες μεταξύ μας να τρωγόμαστε, αλλά σε μία τέτοια κατάσταση, γίναμε ενωμένοι, γίναμε μία γροθιά. Και δεν την περίμενα τόση αγάπη από τον κόσμο. Δεν την περίμενα», δήλωσε η ξενοδοχειακή υπάλληλος που βρέθηκε άνεργη.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, ήρθε σε επαφή με την εταιρεία, η οποία προσέφερε δουλειά στη γυναίκα και μάλιστα με τηλεργασία, ώστε να μπορεί να βρίσκεται και με τα δυο της παιδιά στο σπίτι.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σταμάτη. Μιλάω καθημερινά, με νοιάζεται, με παίρνει, με ρωτάει κάθε μέρα, πώς είσαι Μαρία; Πώς είναι τα παιδιά; Πώς είσαι εσύ; Να μην στεναχωριέσαι. Είναι άνθρωπος. Η κυβέρνηση έδειξε την ανθρωπιά της. Έχω απεριόριστη αγάπη από την κυβέρνηση μας», δήλωσε η μητέρα της εννιάχρονης.

Καταδικασμένες «στρατιές» ανέργων

Σημειώνεται ότι για 1.103.701 ανέγους (στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον Μάιο του 2020) των οποίων οι περιπτώσεις δεν προσφέρουν δυνατότητες επικοινωνιακού σόου στην κυβέρνηση, σαν της 9χρονης και της μητέρας της που συγκίνησαν το πανελλήνιο, το μέλλον διαγράφεται ζοφερό. Δεν φαντάζεται κανείς τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Σταμάτη να παίρνει καθημερινά 1.103.701 τηλέφωνα.

Να επισημανθεί τέλος ότι ο πραγματικός αριθμός των ανέργων είναι μεγαλύτερος, καθώς στα επίσημα στοιχεία δεν συνυπολογίζονται όσοι δουλεύουν ανασφάλιστοι και μένουν άνεργοι, ενώ ως κανονικοί εργαζόμενοι θεωρούνται και αυτοί που ημιαπασχολούνται (part time) με αστείες ενίοτε αποδοχές καθώς δεν βρίσκουν κανονική δουλειά.