Μείωση συντάξεων ζητά (πάλι) η πρώην του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά (Βίντεο)

«Πρέπει να επανεξετάσουμε την δαπάνη για συντάξεις – Η διατήρηση των υψηλών συντάξεων πλήττει δυσανάλογα τους νέους συνταξιούχους», ανέφερε μιλώντας στον FOCUS FM, η οικονομολόγος και πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά.

Η κ.Ξαφά, η οποία στο παρελθόν έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές με τις απόψεις της, «θεοποιώντας» το Υπερταμείο, εμμένοντας στην μείωση των συντάξεων, στις απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση των πάντων στην Υγεία («Εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία. Μπορούν όλα να είναι ιδιωτικά», έχει πει χαρακτηριστικά παλαιότερα), για μια ακόμη φορά στράφηκε εναντίον των παλαιών συνταξιούχων, λες και αυτοί φταίνε για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας!

«Με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται κατά 8-10% φέτος και με την ανάκαμψη του χρόνου να μην αρκεί για να επιστρέψουμε στα επίπεδα του 19 θα πρέπει να επανεξετάσουμε και την δαπάνη για συντάξεις», σημείωσε αρχικά, για να συνεχίσει:

«Η διατήρηση των υψηλών συντάξεων πλήττει δυσανάλογα τους νέους συνταξιούχους γιατί όλο το βάρος πέφτει σε αυτούς που πήραν σύνταξη μετά το ’16 και τους εργαζόμενους οι οποίοι καλούνται όμως να καταβάλλουν πολύ υψηλές εισφορές για να εισπράξουν πενιχρές συντάξεις και προστατεύει του παλιούς συνταξιούχους που βγήκαν στη σύνταξη σχετικά νέοι με συντάξεις που ξεπερνούν κατά πολύ τις εισφορές τους. Αυτό είναι μια αδικία που θα πρέπει να επανεξεταστεί».

Το ηχητικό της συνέντευξης Ξαφά:

Πηγή: newsbreak.gr