Σταϊκούρας: Έχουμε αρκετά «καύσιμα» για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας για την υγειονομική κρίση, τα προβλήματα της οικονομίας αλλά και τις λύσεις που σχεδιάζονται, τόνισε πως «έχουμε αρκετά “καύσιμα” για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», ότι το «μαξιλάρι» των 15,7 δισ. ευρώ θα παραμείνει ακέραιο για να βοηθήσει την ανάκαμψη της οικονομίας μετά την κρίση.

«Μαζί όμως με τα “καύσιμα” το οικονομικό επιτελείο παραμένει σταθερό και στην πολιτική της μείωσης φόρων. Δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει αυτήν την πολιτική, μόλις η κρίση περάσει αλλά, όπως είναι φυσικό, οι παρεμβάσεις θα προσαρμοστούν στις νέες ανάγκες της οικονομίας και φυσικά στα δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν», σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα.

Τόνισε επίσης ότι προς το παρόν εξετάζεται μια επιβράβευση σε Σώματα Ασφαλείας και εργάτες καθαριότητας οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού. Στις επιχειρήσεις, προς το τέλος του μήνα με αρχές Μαΐου, θα διοχετευτεί ρευστότητα 1 δισ. μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών και σχεδίων κλαδικών παρεμβάσεων σε τομείς της οικονομίας με μεγάλη συμμετοχή στο ΑΕΠ.

Μάλιστα, ο ίδιος δεν κρύβει ότι περιμένει κάποια πιο τολμηρή παρέμβαση της Ευρώπης στη Σύνοδο Κορυφής στις 23 του μήνα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης (Recovery Fund) που περιλήφθηκε στην αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup.