Τσέχοι αστυνομικοί έκαναν παρατήρηση σε γuμνιστές επειδή δεν φορούσαν μάσκες

Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια.

Οι μάσκες προσώπου δεν είναι υποχρεωτικές παντού, αλλά οι κανόνες είναι αυστηροί στην Τσεχία, όπου η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες.

Η Τσεχία έχει αρχίσει να χαλαρώνει τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω του κορονοϊού, ωστόσο η αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους. Έτσι, σε έναν έλεγχο ρουτίνας βρήκαν και ανθρώπους που απολάμβαναν τον καλό καιρό, κάνοντας ηλιοθεραπεία… γυμνοί. Οι αστυνομικοί τους έκαναν επίπληξη όχι για το γεγονός ότι ήταν γυμνοί σε δημόσιο χώρο αλλά γιατί δεν φορούσαν μάσκες.

«Δυστυχώς, πολλοί από τους πολίτες που έκαναν ηλιοθεραπεία ήταν συγκεντρωμένοι σε μεγάλες ομάδες και κάποιοι δεν φορούσαν μάσκες», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας, όπου δημοσιεύτηκαν και φωτογραφίες. «Κατά την άφιξη της αστυνομίας, όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να σέβονται τον κυβερνητικό κανονισμό [που αναφέρει ότι οι μάρκες είναι υποχρεωτικές εκτός του σπιτιού]. Οι πολίτες επιτρέπεται να είναι χωρίς ρούχα σε καθορισμένα σημεία, αλλά πρέπει να καλύπτουν το στόμα τους και να μην συναθροίζονται¬, διευκρίνισε η αστυνομία.