Πλεξιγκλάς στα γυμναστήρια – H νέα κανονικότητα με, θερμομέτρηση και απολυμαντικά

Τα γυμναστήρια παίρνουν σιγά σιγά την σειρά τους σε εκείνα που ξεκινούν να επαναλειτουργούν, και η ενεργοποίησή τους έχει προγραμματιστεί να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Υπό ποιες, όμως, συνθήκες θα γυρίσουμε σε αυτά;

Αυτό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί μεγάλο μέρος του κόσμου, τόσο στην χώρα μας όσο και σε άλλα κράτη, όπου τα γυμναστήρια έχουν αναγκαστεί να διακόψουν τη λειτουργία τους εξαιτίας της πανδημίας.

Ειδικοί σε χώρες όπου τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά, όπως η Ελλάδα εξετάζουν ήδη τους τρόπους και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, βάσει των οποίων αυτά θα επαναλειτουργήσουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα γυμναστήρια αποτελεί η περίπτωση του Χονγκ Κονγκ. Πριν λίγες μέρες, ένας δημοσιογράφος, ο Μπεν Λούκας, που ζει εκεί, δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα μία φωτογραφία από το γυμναστήριό του, που άνοιξε τις πόρτες του στις 8 Μαΐου.

Στη φωτογραφία διακρίνονταν τα ελλειπτικά όργανα και, ανάμεσα σε αυτά, διάφανα διαχωριστικά.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Pure Fitness, τα διαχωριστικά βοηθούν να σταματήσει η εξάπλωση του ιού όταν η απόσταση 1,5 μέτρων, σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, δεν μπορεί να διατηρηθεί εύκολα, αναφέρει το CNBC.

Στον τρόπο λειτουργίας των γυμναστηρίων στο Χονγκ Κονγκ αναφέρεται και δημοσίευμα της Daily Μail το οποίο, ωστόσο, τονίζει σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί ότι, όποιος θέλει να γυμναστεί, θα πρέπει να συμπληρώσει μία δήλωση υγείας και να υποβληθεί σε έλεγχο της θερμοκρασίας του.

Η νέα κανονικότητα στα γυμναστήρια

Πρέπει επίσης:

-Nα χρησιμοποιεί απολυμαντικό χεριών,

-να σκουπίζει τα μηχανήματα με απολυμαντικό,

-να αποφεύγει τους ψύκτες νερού,

-να χρησιμοποιεί μαντηλάκια για να καθαρίσει το τηλέφωνό του και

-να διατηρεί τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις ανά πάσα στιγμή.

Συνεχίζοντας, επίσης, αναφέρει, δημοσιεύοντας και σχετικό βίντεο, ότι τα γυμναστήρια του Χονγκ Κονγκ έχουν εισαγάγει επίσης πλαστικά παραβάν που διαχωρίζουν τα όργανα άθλησης, ώστε να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού.

Όπως τονίζει το CNBC ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα διαχωριστικά αυτά πλαίσιο που χρησιμοποιούνται στο Χονγκ Κονγ δεν παρέχουν αρκετή προστασία. Τα όργανα επίσης θα πρέπει να απέχουν περίπου 2 μέτρα το ένα από το άλλο και να χρησιμοποιούν λιγότερα άτομα κάθε φορά, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος της διασποράς.