Τσιόδρας: Ακολουθείστε αυτό το μοντέλο μεσογειακής διατροφής

Κατά την καθιερωμένη του ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε ότι η παρούσα περίοδος αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες καθώς θα υπάρχει χρόνος για την προετοιμασία σπιτικών και υγιεινών γευμάτων.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα «υπάρχει ένας διατροφικός περίφημος οδηγός γύρω από τους ενήλικες, ο οποίος βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι η εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής».

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας προσθέτει ότι αυτή η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή κάνει λόγο «για πολύ νερό, για ποικιλία λαχανικών και φρούτων, για δημητριακά ιδιαίτερα ολικής άλεσης, για γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, για περιορισμό της κατανάλωσης του κόκκινους κρέατος και επιλογής των άπαχων μερών. Μιλάει, επίσης, για τα θαλασσινά και τα ψάρια, όπως τα λιπαρά ψάρια και κατά προτίμηση τα μικρά, τα οποία προτιμούμε όταν τρώμε ψάρια, τη συχνή κατανάλωση οσπρίων, το ελαιόλαδο, τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης, αλατιού και προϊόντων που τα περιέχουν και φυσικά την καθημερινή σωματική μας δραστηριότητα σε συνεννόηση με το γιατρό μας και τη διατήρηση φυσιολογικού και σταθερού σωματικού βάρους».

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε μόλις 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα (2245 συνολικά) καθώς και 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους (116 συνολικά) στη χώρα.