«Σοκ και δέος» από Σταϊκούρα: Ύφεση ως 13% φέτος

Στην εκτίμηση για βαθιά ύφεση, έως και 13% φέτος προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Με τα μέτρα στήριξης που θα μετριάσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας η κυβέρνηση στοχεύει να αρχίσει από Σεπτέμβριο η σταδιακή ανάκαμψη σε επίπεδα προ κρίσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι το lockdown που επιβλήθηκε ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού θα μπορούσε να οδηγήσει σε συρρίκνωση του ΑΕΠ 10% με 13% φέτος. Η ύφεση θα μπορούσε να περιοριστεί στο 5%-8% με τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων που λαμβάνει η κυβέρνησης, σημείωσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για τη στήριξη πληττόμενων επιχειρήσεων και εργαζομένων, ενώ θα προχωρήσει και σε βήματα ώστε να μετριάσει τον αντίκτυπο της ύφεσης και την ενίσχυση του επιχειρηματικότητας, με στόχο να αρχίσει από τον Σεπτέμβριο η σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας και επιστροφή της σε επίπεδα προς της κρίσης.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διάγγελμά του σήμερα το απόγευμα θα παρουσιάσει το κυβερνητικό σχέδιο για την στήριξη της οικονομίας, της εργασίας και του τουρισμού τους επόμενους μήνες.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η ελληνική οικονομία έχει τα όπλα για να αντέξει πιθανό νέο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού το φθινόπωρο. «Αν τυχόν έχουμε δυσμενείς εξελίξεις, που δεν τις εύχομαι – και πιστεύω ότι μέχρι τότε θα βρεθούν κατάλληλες φαρμακευτικές αγωγές – και επανέλθει σε κάποια έκταση ή ένταση το πρόβλημα, ναι έχουμε τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουμε και σε κείνες τις καταστάσεις», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Πηγή: naftemporiki.gr