Στρατόπεδο καταδρομέων στην Κύπρο: Μπουνιές και φωνές για το… καλωσόρισμα – Βίντεο

Με γροθιές στο στομάχι, φωνές, «πνίξιμο» σε νιπτήρες υποδέχονται τους νεοσύλλεκτους καταδρομείς στη 33η Μοίρα Καταδρομών στο Σταυροβούνι της Κύπρου.

Βίντεο που ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Κύπριου υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, ο οποίος διέταξε έρευνα.

Από τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά φαίνεται πως πρόκειται για στρατιώτες οι οποίοι συμμετείχαν οικειοθελώς στην οπτικογράφηση.

Δεν υπάρχει εμπλοκή μόνιμων αξιωματικών ή υπαξιωματικών.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Είμαι εξοργισμένος.Υπάρχει μηδενική ανοχή σε κάθε είδους ανομίας στο στράτευμα. Θέλουμε και έχουμε στρατό επαγγελματιών και ευσυνείδητων πολίτων. Έχουμε ευθύνη απέναντι στη χώρα μας και απέναντι στον κάθε γονιό που μας εμπιστεύεται το παιδί του. Δεν θα επιτρέψουμε σε μερικούς ανεγκέφαλους να αμαυρώσουν την εικόνα της Εθνικής Φρουράς. Επισκέφθηκα άμεσα το στρατόπεδο και διέταξα εις βάθος έρευνα. Γρήγορη και ουσιαστική. Αυτές οι συμπεριφορές δεν πρόκειται σε καμμιά περίπτωση να γίνουν ανεκτές από κανέναν. Επαναλαμβάνω ότι η Εθνική Φρουρά είναι και θα είναι το καμάρι μας. Και αυτό ας το καταλάβουν όλοι».