Γιατί θα απουσιάζει ο Τσιόδρας από την ενημέρωση Χαρδαλιά για τον κορονοϊό

Λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την επιστροφή του Νίκου Χαρδαλιά κάθε Τρίτη στις 6 το απόγευμα όπου θα ενημερώνει για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας δεν θα είναι παρών στην ενημέρωση.

Για την απουσία του Σωτήρη Τσιόδρα απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Πέτσας είπε ότι «σε αυτή τη φάση κρίνεται σκόπιμο να μείνουμε στα επιχειρησιακά δεδομένα για τα οποία θα υπάρχει ενημέρωση από τον κ. Χαρδαλιά και μόνο», ενώ πρόσθεσε ότι «αν κρίνουμε ότι χρειαστεί περαιτέρω ενημέρωση, θα το εξετάσουμε».

Η ενημέρωση θα αφορά επιχειρησιακά ζητήματα για τους ελέγχους.Στόχος είναι να κινητοποιηθεί και πάλι ο κόσμος και να θυμηθεί ότι ο κορονοϊός δεν έχει πάψει να υπάρχει αλλά εξακολουθεί να κυκλοφορεί στη χώρα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ενημερώνει μία φορά την εβδομάδα για τα κρούσματα αλλά και τους ελέγχους που θα γίνονται στη χώρα, ενώ θα περιγράφει αναλυτικά και την εφαρμογή των μέτρων.

«Οι έλεγχοι θα ενταθούν, όχι με τιμωρητική διάθεση», είπε και ανακοίνωσε ότι επανέρχεται η ενημέρωση σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τρίτη στις 18.00 από τον Νίκο Χαρδαλιά.Σημειώνεται πάντως ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίζεται στις συσκέψεις μόνο με μάσκα, ενώ έχει επιλέξει να κρατάει χαμηλούς τόνους.