Κοζάνη: Διήνυσαν 45 χιλιόμετρα για βρουν ιερέα να τους παντρέψει – Γλέντι στην γειτονιά της νύφης

Γλέντι στήθηκε στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου Κοζάνης λίγο πριν τη γαμήλια τελετή της Ευαγγελίας και του Βαγγέλη από την Αγία Παρασκευή.

Η μουσική και ο χορός της νύφης την Κυριακή το μεσημέρι έδωσαν μια ευχάριστη νότα στη γειτονιά, η οποία βγήκε έξω να ευχηθεί στους μελλόνυμφους.

Περαστικοί περιπατητές σταμάταγαν, μικροί και μεγάλοι έδιναν τις ευχές τους ,με τον κόσμο μουδιασμένο ακόμα και στην χαρά ενός γάμου δίπλα στο σπίτι τους.

Ένας γάμος που όπως αναφέρει το prlogos.gr, πέρασε από χίλια κύματα αφού το ζευγάρι δεν έβρισκε ιερέα να τους στεφανώσει.

Τελικά τα κατάφεραν αφού διάνυσαν 45 χιλιόμετρα για να έρθουν εις γάμου κοινωνία στο Παλιογράτσανο του Βελβεντού από τον αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Μύρου με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Οι απαγορεύσεις για πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές έχουν προφανώς φοβίσει και τους ιερείς.

Ακόμα και αν έχουν την θέληση βαρύνονται με την ευθύνη ως θρησκευτικοί λειτουργοί για τον αριθμό των προσώπων που εισέρχονται στο χώρο λατρείας,την τήρηση αποστάσεων μεταξύ τους, αλλά και όλων των αναγκαίων μέτρων υγιεινής.

Μάλιστα με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που δημοσιεύτηκε με ισχύ μέχρι και τις 16 Μαΐου 2020 παρατείνεται, με τις ήδη ισχύουσες προϋποθέσεις, η δυνατότητα τέλεσης μυστηρίων, οπότε και των γάμων, ένα από τα επτά μυστήρια της εκκλησίας.