«Μου ζητούν να αποκλείσω ανθρώπους από τη ΜΕΘ» – Η μαρτυρία Ελληνίδας πνευμονονόλογου στη Σουηδία

«Στη Σουηδία αν δεν έχεις πολλές ελπίδες με τον ασθενή, δεν προχωράς μέχρι τέλους», τονίζει στα «ΝΕΑ» η πνευμονολόγος Μαριέττα Κοκκάλα, η οποία δίνει τη δική της μάχη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λίνσεπινγκ

Τη δική της μάχη με τον χρόνο, στον διαρκή αγώνα για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών, έναντι του αποκαλούμενου «αόρατου εχθρού», του κορωνοϊού, δίνει η πνευμονολόγος Μαριέττα Κοκκάλα.

Η γιατρός τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει φύγει από την Ελλάδα μαζί με την οικογένειά της και εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λίνσεπινγκ, στη Σουηδία.

Η «στρατηγική» που εφαρμόζει η Σουηδία, όπως είναι γνωστό, δεν έχει καμία σχέση με τα αυστηρά μέτρα περιορισμού για την αποφυγή της μετάδοσης της πανδημίας, που εφαρμόζονται τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας, με πρωταρχικό και κυρίαρχο στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας. Εκεί ακολουθείται το μοντέλο της «ανοσίας της αγέλης».

-Η αντιμετώπιση που είχε όταν εξέφρασε τη διαφωνία της με το μοντέλο που ακολουθείται

-Πώς αντιδρά στην οδηγία επιλογής των ασθενών που θα νοσηλευτούν σε ΜΕΘ. Η προσωπική της ιστορία που βαρύνει τη στάση της.

-Αφηγείται καθημερινά περιστατικά από το μέτωπο του κοροναϊού στη σκανδιναβική χώρα