Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: Έκκληση στον πρωθυπουργό να αλλάξει ο νόμος για τα ισόβια

Έκκληση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη προκειμένου να αλλάξει ο νόμος για τα ισόβια και να είναι «πραγματικά ισόβια».

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα η Κυριακή Τοπαλούδη ανέφερε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό: «Kάνω έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας και στον τέως πρωθυπουργό να αλλάξουν τον ποινικό κώδικα και όταν λέμε ισόβια να είναι ισόβια. Σε τέτοια βάρβαρα εγκλήματα. Η ποινή πρέπει να είναι ίδια και για τον ένα και για τον άλλο, είναι φονιάδες. Η τιμωρία πρέπει να είναι αμείλικτη και παραδειγματική. Φτάνει το ίδιο το κράτος να μας προδίδει. Φτάνει! Δεν το αντέχω άλλο».

Παράλληλα, η ίδια ανέφερε σχετικά με τη δίκη «Δεν υπάρχει ζωή, είμαι μια ζωντανή νεκρή. Να αντικρίζω το παιδί μου νεκρό, να ζω σε ένα σπίτι μόνο με φωτογραφίες και με αναμνήσεις και με καντήλια αναμμένα και με τάφο. Να το έχω στείλει με τους καλύτερους οιωνούς στη Ρόδο, ήταν ένα παιδί που αγαπούσε τη μάθηση, τη γνώση, που έκανε προσπάθεια με τα Αγγλικά της, με τα Γερμανικά της, με τα Αραβικά της, να πληρώνουμε φροντιστήρια δίωρα κάθε φορά. Να έρχεται Διδυμότειχο Χριστούγεννα, Πάσχα και να κάνει 20 ώρες τα Τουρκικά της. Να έχει στόχους να πάρει τον μπαμπά της να πάνε Ιορδανία, να μάθει καλά τα Αραβικά… είχε στόχους μεγάλους. Και να την ξεγελάσει ο Αλβανός, ο διπρόσωπος, ο ψεύτης, ο άνανδρος. Πόσα ψέματα μπορεί να έχει πει. Η κυρία Εισαγγελέας ήταν καταπέλτης. Αλλά εγώ δεν έχω την αντοχή να αντικρίσω τους δολοφόνους του παιδιού μου. Ήταν ανθρωπόμορφα τέρατα και παραμένουν κτήνη. Να τους καταδικάσει η κοινωνία».

Συνεχίζεται η δίκη
Με την απολογία του 21χρονου κατηγορούμενου συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη. Κατά την απολογία του, ο 21χρονος ισχυρίστηκε πως δεν βίασε ούτε σκότωσε την άτυχη φοιτήτρια και επέρριψε τις ευθύνες στον συγκατηγορούμενό του.

Επί τρεις ώρες, ο 21χρονος απαντούσε στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας, η οποία προσπαθεί να εκμαιεύσει λεπτομέρειες που θεωρεί ότι μπορεί να διαφωτίσουν την υπόθεση.

Η εισαγγελέας είναι εξοργισμένη με τους δύο κατηγορούμενους, τόσο για την συμπεριφορά τους εντός της αίθουσας όσο και για τις αντιφάσεις στις οποίες πέφτουν.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκε και η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία ξέσπασε κατά των κατηγορουμένων, τους οποίους χαρακτήρισε «ανθρωπόμορφα τέρατα».

«Παρόλο που έχω κομμάτια την ψυχή μου, νιώθω την ψυχή μου και την καρδιά μου να αιμορραγεί, βρήκα το λιγοστό κουράγιο να έρθω μόνο και μόνο για να ακούσω την αγόρευση της κ. εισαγγελέως. Όχι για να αντικρίσω τους στυγνούς δολοφόνους, τους βιαστές του παιδιού μου, τους πολτοποιητές», είπε η μητέρα της φοιτήτριας. «Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τον θυμό, την αγανάκτηση και το μίσος μου γι’ αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα», συνέχισε.