Πέθανε ξαφνικά στα 31 της η πριγκίπισσα Μαρία

Η νεκρολογία έγραφε: “Η Μαρία μας πέθανε το πρωί της Δευτέρας, 4 Μαΐου 2020, ύστερα από ένα ξαφνικό καρδιακό ανεύρυσμα. Γεννήθηκε το 1988 από τον Πρίγκιπα και την Πριγκίπισσα Πιότρ Γκαλιτζίν στην πόλη του Λουξεμβούργου, το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου”.

Ο σύζυγός της επιβεβαίωσε την είδηση ότι η πριγκίπισσα είχε πεθάνει από ένα ανεύρυσμα.

Αφήνει πίσω τη τον 2χρονο γιο της, Maxim και τον σύζυγό της ο οποίος είναι σεφ του Hotel Derek στο Χιούστον.

Η πριγκίπισσα Μαρία εργάστηκε στο Kuhl-Linscomb στο Χιούστον του Τέξας, ως σύμβουλος νυφικών αφού ολοκλήρωσε το πτυχίο του Πανεπιστημίου του Maryland στη Βαλτιμόρη.

Η μητέρα της, η πριγκίπισσα Άννα Μαρία Γαλιτζίνη γεννήθηκε στο Βέλγιο και ήταν το μεγαλύτερο παιδί του Αρχιδούκα Ρούντολφ της Αυστρίας. Συναντήθηκε με τον μπαμπά της Μαρίας, τον Πιότρ Γκαλιτζίν, απόγονο της Ρωσικής αριστοκρατίας, σε ένα μπαρ στη Νέα Υόρκη και παντρεύτηκαν το 1981.

Η Μαρία ήταν εγγονή, και ως εκ τούτου ένας από τους τελευταίους απογόνους, του μονάρχη της Αυστρίας, του αυτοκράτορα Καρλ Ι και της συζύγου του Ζίτα του Μπόρμπον-Πάρμα.

Μετά τον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο, η Αυστρία με νόμο εκθρόνισε και εξόρισε τον Κάρολο, απαγορεύοντας την είσοδο στη χώρα και σε κάθε μέλος του οίκου των Αψβούργων που δε θα αποκήρυσσε τα δικαιώματα στο θρόνο.

Με ενθάρρυνση από Ούγγρους μοναρχικούς ο Κάρολος επιχείρησε δύο φορές το 1921 να ξανακερδίσει τον θρόνο της Ουγγαρίας, αλλά απέτυχε, διότι ο Ούγγρος αντιβασιλιάς Μίκλος Χόρτι αρνήθηκε να τον υποστηρίξει.

Την ίδια χρονιά το Ουγγρικό κοινοβούλιο εκθρόνισε οριστικά τη δυναστεία των Αψβούργων. Μετά την τελευταία απόπειρα να ξανακερδίσει τον θρόνο της Ουγγαρίας, ο Κάρολος με ολόκληρη την οικογένεια του εξορίστηκαν στην Πορτογαλική νήσο Μαδέρα, όπου πέθανε στις 1 Απριλίου 1922 από πνευμονία.