Τέλος κινητά, καφέδες, περιοδικά από κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Νέες πρωτόγνωρες συνθήκες θα ισχύσουν σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, επιχειρήσεις που θα είναι στην πρώτη γραμμή του σχεδίου άρσης των μέτρων.

Πέραν του ότι είναι δεδομένο πως τόσο οι πελάτες όσο και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα εντός των επιχειρήσεων, ενώ οι δεύτεροι θα πρέπει να προμηθευτούν και γάντια, τα οποία θα αλλάζουν σε κάθε πελάτη, υπάρχουν κι άλλα σημαντικά μέτρα.

Στα κέντρα αισθητικής αλλά και στα κομμωτήρια θα αποτελεί όπως είναι φυσικό παρελθόν οποιαδήποτε εξυπηρέτηση πέραν από τη βασική φροντίδα για την οποία έκλεισε ραντεβού ο πελάτης.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν θα μπορούν πια να προσφέρουν καφέ ή κάποιο αφέψημα στους πελάτες όπως γινόταν στην προ κορωνοϊού εποχή, έτσι ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα αφαίρεσης της μάσκας από την πλευρά του πελάτη.

Τα περιοδικά που ουκ ολίγες κυρίες συνήθιζαν να ξεφυλλίζουν την ώρα που ο επαγγελματίες φρόντιζαν τα μαλλιά ή τα άκρα τους θα εξαφανιστούν από όλα τα μαγαζιά για τους ευνόητους λόγους.

Μόνο με την τσάντα τους

Σύμφωνα με πληροφορίες θα πρέπει και ο πελάτης να λάβει κάποια μέτρα πριν εισέλθει στο κατάστημα.

Ειδικότερα οι πελάτες που θα επισκέπτονται κομμωτήρια αλλά και κέντρα αισθητικής δεν θα πρέπει να έχουν μαζί τους σακούλες από άλλα καταστήματα, παρά μόνο την τσάντα τους με τα απαραίτητα.

Επίσης αντικείμενα, όπως το κινητό τηλέφωνο, το οποίο πολλοί συνήθιζαν να αφήνουν πάνω επιφάνειες, θα παραμένει στην τσάντα του πελάτη.

Πολλά κομμωτήρια έχουν ήδη βγάλει οδηγίες για το πως πλέον θα λειτουργούν συγκεκριμένα:

Θα πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ προγραμματισμένα ραντεβού.

Όλες οι πελάτισσες θα εισέρχονται στο χώρο φορώντας τις μάσκες που θα φέρουν οι ίδιες και θα τοποθετούνται σε συγκεκριμένη θέση που θα έχει οριστεί από εμάς τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Οι μάσκες θα αφαιρούνται από το πρόσωπο μόνο αφού έχετε απολυμάνει τα χέρια σας κατά την είσοδο σας στο καταστημα και μόνο για εργασίες που είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν με την μάσκα στο πρόσωπο σας.

Συνοδοί, φίλοι και παιδιά δε θα μπορούν να έρχονται μαζί σας κατά το ραντεβού σας.

Πηγή: dikaiologitika.gr