Θα πίνουμε καφέ με αποστάσεις, κανόνες α λα σούπερ μάρκετ παντού – Ξεχάστε ό,τι ξέρατε!

Σήμερα ξεκινά να συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας με σκοπό να προχωρήσει σε εισηγήσεις προς την πολιτική ηγεσία για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Αυτό δήλωσε ο γνωστός λοιμωξοιολόγος Ν. Σύψας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Είπε ότι θα υπάρξει ένας οδικός χάρτης για τον Μάιο και τον Ιουνίο και συνεχής αξιολόγηση των μέτρων άρσης ανά 15 μέρες.

«Το κύριο μέτρο που θα παρθεί και θα αφορά πολλούς τομείς της ζωής μας θα είναι η απόσταση. Όπως πάμε τώρα στην τράπεζα και κρατάμε αποστάσεις, έτσι θα πηγαίνουμε και όλο το καλοκαίρι» ανέφερε. Για την χρήση μάσκας τόνισε πως «έχει συμπληρωματικό ρόλο και σε καμία περίπτωση δεν αποκαθιστά την απόσταση και το καλό πλύσιμο των χεριών».

Ανέφερε πως οι μαθητές στα σχολεία θα πρέπει να γυρίσουν με κανόνες ενώ προανήγγειλε πως θα ανακοινωθεί σχέδιο από το υπουργείο Μεταφορών για την χρήση ΜΜΜ από τους πολίτες.

Για τις καφετέριες τόνισε πως «ευτυχώς εδώ στην Ελλάδα έχουμε καλό καιρό οπότε θα κάτσουμε και στις καφετέριες για καφέ ή για φαγητό αλλά τα τραπεζάκια δεν θα είναι κοντά. Οπότε και για τις καφετέριες θα υπάρχει ο κανόνας της απόστασης και ο κανόνας πόσα άτομα θα είναι μέσα σε ένα χώρο, όπως δηλαδή ισχύει όλο αυτό τον καιρό και στα σούπερ μάρκετ».

Πηγή: dikaiologitika.gr