Συναγερμός στο Θριάσιο: «’Αφησε» την τελευταία του πνοή στην Παθολογική, και διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό

Σε συναγερμό έχει τεθεί το Θριάσιο Νοσοκομείο μετά την είδηση ότι άφησε την τελευταία του πνοή στην Παθολογική ασθενής που διαγνώστηκε μετά με κοροναϊό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το βράδυ της Παρασκευής ένας 84χρονος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και άφησε την τελευταία του πνοή στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου, μέσα σε ένα τετράκλινο δωμάτιο, στο οποίο βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή άλλοι τρεις ασθενείς.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννακός, έγινε εργαστηριακός έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι ο ασθενής ήταν θετικός στο κοροναϊό. «Νοσηλευόταν από τις 31 Μαρτίου χωρίς να αντιμετωπίζεται ως περιστατικό κοροναϊού. Εκτέθηκαν ασθενείς και όλο το προσωπικό της παθολογικής κλινικής. Φαίνεται ότι οι συγγενείς του ήταν σε καραντίνα και δεν τον επισκέπτονταν στο Νοσοκομείο. Γίνεται ανίχνευση και εργαστηριακός έλεγχος σε προσωπικό και ασθενείς.

Ανάγκη σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία να γίνεται εργαστηριακός έλεγχος για κοροναϊό. Πολλές φορές ξεγελάνε με τα συμπτώματα. Γι΄ αυτό πρέπει να υπάρχει σε επάρκεια υγειονομικό υλικό σε όλα τα τμήματα και τις κλινικές των νοσοκομείων», τονίζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.