Τσιόδρας: Γιατί αλλάξαμε άποψη για την χρήση της μάσκας (Βίντεο)

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η χρήση μάσκας έχει καταστεί υποχρεωτική ενώ πριν από λίγο καιρό δεν ήταν.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως μπορεί να φαντάζει παράλογο πως «πριν από εβδομάδες είχαμε τοποθετηθεί αλλιώς», αλλά εξήγησε, πως πλέον αλλάζουν τα δεδομένα.

«Τότε ήμασταν σε ένα καθοριστικό lockdown. Η τότε πορεία είχε συζητηθεί από την Επιτροπή που δεν συνέστησε τη χρήση μάσκας, το απαγορευτικό (σ.σ. μετακίνησης) ήταν αρκετό για εκείνη τη φάση».

Οι συνθήκες, πλέον, είναι άλλες, είπε και τόνισε πως «η κοινωνία θα ανοίξει, τα μέτρα θα διατηρηθούν αλλά δεν θα τηρούνται πάντα».

Για τις διαφωνίες για την χρήση μάσκας τόνισε πως σε τέτοια θέματα ειναι δύσκολο να υπάρχει ομοφωνία. Παράλληλα είπε πως «μιλάμε για απλή μάσκα, όχι χειρουργική. Έστω πάνινη, υφασμάτινη έστω και χάρτινη μάσκα πρέπει να φοράμε».

«Η χρήση της δεν αποκαθιστά τα μέτρα που έχουμε παρει μέχρι στιγμής. Πρέπει να διατηρούμε τους κανόνες που έχουμε πει δηλαδή φυσική απόσταση με υγιεινή χεριών, αποφυγή να ακουμπάμε πρόσωπο μας κλπ.

Τέλος, προειδοποίησε για τον κίνδυνο από τη λανθασμένη χρήση μάσκας, κάνοντας λόγο για μια «ψευδή αίσθηση ασφάλειας, που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο».

Από την πλευρά του ο Ν. Χαρδαλιάς για ακομα μία φορά τόνισε ότι η μη χρήση μάσκας σε χώρους που θεωρείται υποχρεωτική, ”τιμωρείται” με πρόστιμο 150 ευρώ.

Δείτε το βίντεο από 4:20

Πηγή: dikaiologitika.gr