Ζωντανά: Ανοίγει αυτή την ώρα η πλατεία Ομονοίας

Ανοιχτή για τους πολίτες και με νέα εμφάνιση, είναι από απόψε η πλατεία Ομονοίας που παρέμενε κλειστή για περισσότερο από έναν χρόνο.

Αυτή την ώρα γίνονται και επίσημα τα αποκαλυπτήρια της νέας πλατείας Ομονοίας και θα τεθεί σε λειτουργία το νέο συντριβάνι της που έχει διάμετρο 30 μέτρων. Αν και θυμίζει την παλιά μορφή της, με το συντριβάνι στο κέντρο, η πλατεία δεν είναι κυκλική, καθώς η διάβαση για τους πεζούς που ενώνει την Πανεπιστημίου και την Αγίου Κωνσταντίνου παραμένει.

Δείτε live εικόνα από την πλατεία Ομονοίας:

Στους πολίτες της Αθήνας η πολύπαθη πλατεία της Ομόνοιας !

Gepostet von NewsIt am Donnerstag, 14. Mai 2020

Ζωντανά: Ανοίγει αυτή την ώρα η πλατεία Ομονοίαςhttps://www.news247.gr/good-news/anoigei-i-nea-plateia-omonoias.7642096.html

Gepostet von news247.gr am Donnerstag, 14. Mai 2020

Σημειώνεται ότι έχει αντικατασταθεί το σύνολο της υπάρχουσας επίστρωσης (επιφάνεια 4.500τμ) με πλάκες ψυχρού υλικού, ώστε να μην θερμαίνονται κατά τους θερινούς μήνες, με στόχο να συμβάλλουν και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της πλατείας.

Στην πλατεία έχει τοποθετηθεί και μια πλακέτα που αναφέρει την ιστορία της πλατείας, την ημερομηνία που θεμελιώθηκε και τις αλλαγές που υπέστη, ενώ παράλληλα έχει τοποθετηθεί μαρμάρινη διακόσμηση στη βάση του έργου με τους κύκλους του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

Οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, αλλά λόγω της καραντίνας δεν είχε αποδοθεί στους πολίτες. Ήδη από το πρωί της Πέμπτης, τα προστατευτικά είχαν απομακρυνθεί από το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας και συνεργεία του δήμου προέβησαν στον καθαρισμό της.

Πηγή: news247.gr