Έλληνας από Αγγλία περιγράφει πως πέρασε τον κορωνοϊό

Διαβάστε την ανάρτησή του παρακάτω

Παιδιά διαβάστε την ιστορία μου πως πέρασα το κορονοϊο στην Αγγλία! Ελπίζω να σας βοηθήσει να προφυλαχτείτε και να καταλάβετε ότι είναι πολύ επικίνδυνος ιός.

Το πρώτο σύμπτωμα το ένιωσα το βράδυ 16 Μαρτίου. Έτσι ξαφνικά και ενώ ένιωθα καλά με έπιασε ένας ξηρός και πολύ επίμονος βήχας. Ήταν το πρώτο σύμπτωμα του Κορονοϊού που ένιωσα πολύ έντονα.

Η κυβέρνηση με είχε βάλει στους 1.5 εκ ευάλωτους ανθρώπους (είμαι σε φαρμακευτική αγωγή για πάθηση στο έντερο)και μου είχαν πει ότι θα λάβω γράμμα που θα μου δεινουν οδηγίες να μείνω μέσα στο σπίτι για 3 μήνες. Το γράμμα αυτό έφτασε 21 Μαρτίου.

Στις 18 Μαρτίου με βάρη βήχα άρχισε και ο πυρετός καθώς και μυϊκός πόνος σε όλο το σώμα. Πιο πολύ ένιωθα άσκημα στην πλάτη που ο πόνος με έκανε να νιώθω σαν να μου είχαν βάλει αγκάθια στην πλάτη. Τότε αποφάσισα να πάρω το NHS 111 για οδηγίες. Πήραν τα στοιχεία μου και σε 4 ώρες με τηλεφώνησε γιατρός να μιλήσει. Ήταν σίγουρος ότι είχα κορονοϊο αλλά μου είπε να μείνω σπίτι για 7 ημέρες και αν μετά 7 ημέρες νιώθω άσκημα να τους ξαναπάρω τηλέφωνο.

28 Μαρτίου και όταν μίλησα πάλι με γιατρό στο NHS 111 μου έκλεισαν ραντεβού να πάω στα έκτακτα στο νοσοκομείο του Basingstoke (45 μίλια από Λονδίνο) όπου και είναι η μόνιμη μου κατοικία εδώ και 15 χρόνια.
Μου έδωσαν να φορέσω μάσκα και αφού μου πήραν την πίεση και την θερμοκρασία μου έδωσαν κρεβάτι να ξαπλώσω και να περιμένω. Ήρθε νοσοκόμος και γιατρός, μου πήραν αίμα, πήραν από την μύτη και το στόμα δείγμα για εξέταση, ακτινογραφεια θώρακος και καρδιογράφημα. Το οξυγόνο μου στα 98% όποτε δεν είχα ανάγκη από βοήθεια και μετά από 3 ώρες με άφησαν να πάω σπίτι.

Την επόμενη ημέρα με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι το τεστ βγήκε θετικό. Και έπρεπε να γυρίσω 30 Μαρτίου για καινούργια τεστ. Αμέσως με πήραν μέσα και άρχισαν τεστ και σε 4-5 ώρες αφού ήμουν σε ιδιωτικό δωμάτιο με άφησαν να πάω σπίτι.
3 Απρίλη με κάλεσε ο γιατρός να με ρωτήσει πως πάω. Ο ίδιος που με εξέτασε στο νοσοκομείο. Μου έκανε εντύπωση αυτό!

Σήμερα 6 Απρίλη είμαι ακριβώς 3 εβδομάδες άρρωστος. Ο πυρετός σταμάτησε, ο βήχας πάει καλύτερα, έχω μόνο μεγάλη αδυναμία και ταχυκαρδία και περιμένω να με δει καρδιολόγος. Και αυτά συμπτώματα του ιού μου είπαν.

Αυτό που θέλω να τονίσω σε όλους είναι ότι και με βεβαρημένο ιστορικό αυτός ο θανατηφόρος ιός Ξεπερνιέται. Επίσης παρά τις φανερές ελλείψεις που έχει το NHS, νιώθω ότι οι γιατροί και οι νοσοκόμοι ήταν άψογοι και επαγγελματίες. Είναι άνθρωποι που κάνουν θυσίες να μα βοηθήσουν και είναι πραγματικά ήρωες. Τους ευχαριστώ πολύ γιατί με βοήθησαν να το ξεπεράσω!

‎Nicholas Vlastaris‎