Μπόγρης από Ισπανία: Οι Ισπανοί ακολουθούν τους νόμους, δεν είναι σαν και εμάς που νιώθουμε επαναστάτες

O Γιώργος Μπόγρης από τα Κανάρια Νησιά όπου βρίσκεται μίλησε στην εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη για την κατάσταση που επικρατεί στην Ισπανία με την πανδημία του κορωνοϊού. Ο Έλληνας σέντερ που αγωνίζεται στην Τενερίφη τόνισε πώς τα μέτρα εκεί είναι πολύ αυστηρά και τηρούνται κατά γράμμα και τα πρόστιμα είναι πολύ βαριά. Μάλιστα πρότεινε πώς αν κάποιος θέλει να βγαίνει έξω θα μπορούσε να υιοθετήσει ένα σκύλο.

«Στα Κανάρια Νησιά δεν είναι τόσα πολλά τα κρούσματα, όμως επειδή έχουμε τους ίδιους νόμους με την Ισπανία, είναι πολύ αυστηρά τα πράγματα εδώ. Είμαι τυχερός επειδή έχω θέα από το σπίτι, οπότε μπορώ και ξεφεύγω, χαλαρώνω και δεν νιώθω τόσο πολύ να πνίγομαι. Από την άλλη τα πράγματα είναι πολύ τεταμένα, υπάρχει πολύ άγχος για το αύριο.

Γενικά ο κόσμος επειδή είναι σε μια αβεβαιότητα, το βγάζει προς τα έξω. Από την άλλη, επειδή υπάρχει παιδεία εδώ, ακολουθούν τους νόμους κατά γράμμα, δεν είναι σαν και εμάς που νιώθουμε επαναστάτες και επειδή σαν Βαλκάνιοι έχουμε περάσει στο παρελθόν πιο δύσκολα, νομίζουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε τους πάντες. Εδώ έχουν μια νοοτροπία και μια παιδεία πως από την στιγμή που η κυβέρνηση είπε κάτι, σίγουρα θέλει το καλό μας, σίγουρα είναι ειδικοί και πρέπει να το ακολουθούμε κατά γράμμα. Έτσι, γενικά, είναι όλοι στην αναμονή και περιμένουν αποφάσεις.

Το πρόστιμο για όποιον σπάσει την καραντίνα είναι 3 με 5 χιλιάδες ευρώ. Δεν έχουμε αυτό με το SMS που ισχύει στην Ελλάδα. Εδώ η καραντίνα είναι ολική. Το μόνο διαβατήριο σου είναι ο σκύλος, το σούπερ μάρκετ, το φαρμακείο και το νοσοκομείο. Οπότε ίσως μία λύση είναι να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι, οπότε και θα δώσουμε αγάπη στο ζωντανό, αλλά και θα έχουμε ένα.. διαβατήριο για τον έξω κόσμο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο μπασκετμπολίστας ο οποίος μίλησε και για πως διαχειρίζεται εκείνος το κομμάτι ότι είναι μόνος τόσο καιρό.

Όση ώρα μιλούσε ο Γιώργος Μπόγρης, η Ελένη Μενεγάκη άκουγε με προσοχή και δεν έκρυψε την έκπληξη της αναφέροντας:

«Ρε Γιώργο από περιέργεια! Πάντα ήσουν τόσο ομιλητικός και κοινωνικός; Έχω πάθει πλάκα! Είναι σα να είσαι άνθρωπος της τηλεόρασης… Λες και γνωριζόμασταν και χθες και τα λέγαμε ωραία. Έχεις μία άνεση τρομακτική! Δηλαδή πραγματικά εντυπωσιάζομαι…Αλήθεια το λέω»!

Δείτε τον Γιώργο Μπόγρη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη από τη 1 ώρα και 17 λεπτά…