Ημαθία: Σκύλος σε κρίσιμη κατάσταση πέθανε γιατί έκοβαν πρόστιμο και καθυστέρησαν αυτόν που τον πήγαινε στο κτηνίατρο (vid)

Πρόστιμο 300 ευρώ βεβαιώθηκε από αστυνομικούς σε έναν άνδρα που στις 12 Απριλίου θέλησε να βοηθήσει τον ξάδερφό του ώστε να μεταφέρει τον σκύλο που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση στον κτηνίατρο για να χειρουργηθεί εκτάκτως καθώς υπέφερε από συστροφή στομάχου και τελικά κατέληξε μέσα στο αγροτικό Ι.Χ εξαιτίας και της 20λεπτης καθυστέρησης κατά τον έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί σε μπλόκο έξω από το χωριό Λουδία στην Ημαθία.

Η καταγγελία του κηδέμονα του ζώου Σπύρου Γκαλτσίδη:

“Καλησπέρα σας,
​ ​ Θα ήθελα να καταγγείλω ένα συμβάν που έγινε, αν μπορείτε να δώσετε μια έμφαση και με στηρίξετε σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αυτό έγραψα δημόσια στο Google maps του αστυνομικού τμήματος Χαλκηδόνας:

Πραγματικά θα ήθελα να εκφράσω την απογοήτευση μου για κάποιους συνανθρώπους μας.
Κάποια επαγγέλματα δεν κάνει να τα μπερδεύουμε με αυτό που κάποιος αποκαλεί “Κάνω την δουλειά μου”.
Αυτό δεν κάνει να το ακούσουμε, από δασκάλους, από ιατρούς, από αστυνομικούς κτλ. Γιατί αυτοί πράττουν λειτούργημα βοηθώντας τον συνάνθρωπο. Χθες λοιπόν εκτάκτως στις 18.00 χρειάστηκε να πάω τον σκύλο μου από το κλειδί Ημαθίας στην Χαλκηδόνα, για να χειρουργηθεί. Και αυτό διότι είχε γίνει διάταση και συστροφή στομάχου και έπρεπε να γίνει επέμβαση άμεσα.

Ο μόνος κτηνίατρος που μπορούσε να βοηθήσει μέρα Κυριακή και μέσα στην καραντίνα ήταν ο κ. Κεχαγιάς Νικόλαος στην Χαλκηδόνα. Έτσι ζήτησα βοήθεια από έναν ξάδερφό να έρθει με το αγροτικό και να με βοηθήσει να πάμε το σκύλο μου και σύντροφο της οικογένειας μας στον κτηνίατρο για άμεση επέμβαση.

Όταν ξεκινήσαμε το σκυλί ακόμη ζούσε και ήταν 18.24 όταν πήραμε τον ιατρό να πούμε ότι ξεκινάμε. Στον δρόμο που πηγαίναμε 8 χιλιόμετρα πριν φτάσουμε στο χωριό Λουδία κάποιοι “άνθρωποι” – αστυνομικοί είχαν μπλόκο και έλεγχαν τους πάντες. Μας σταμάτησαν και εμάς!

Ελέγχοντας διαπιστώθηκε ότι ο ξάδερφος μου ξέχασε το κινητό του και οπότε δεν μπορούσε να δείξει την βεβαίωση κυκλοφορίας. Έτσι αποφασίστηκε ότι θα επιβληθεί πρόστιμο! Αλλά εμείς χάναμε πολύτιμα λεπτά, πολλές φορές επανέλαβε ότι βιαζόμαστε για βοηθήσουμε τον σκύλο, κανείς δεν έδωσε σημασία!

Πρώτα έγραψαν ένα όχημα που είχαν ήδη ακινητοποιήσει και μετά εμάς, καθώς ήμασταν δίπλα εγκληματίες καθώς βγήκαμε και εκτός δήμου! Άρα πρόστιμο 300 ευρώ, το ότι μια ψυχή πεθαίνει δεν υπάρχει κανένας να ενδιαφερθεί.

Κάπου 20 λεπτά χάσαμε στο μπλόκο η κλήση γράφτηκε στις 19.05, όταν φτάσαμε στον κτηνίατρο ο σκύλος είχε πεθάνει!

Σας ευχαριστούμε ένθερμα που μας φροντίζετε και επιφερετε την τάξη και την ασφάλεια!

Δεν ξέρω αν μπορείτε να με βοηθήσετε, αλλά πραγματικά θα ήθελα να υπάρξει κάποια εξήγηση σε όλο αυτό. Συνημμένα έχω μια φωτογραφία του σκύλου που έχει πεθανει. Και ο σκύλος έχει ψυχή την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε.

Με εκτίμηση,
Σπύρος Γκαλτσιδης”