Αίσχος! Βεβήλωσαν εκκλησάκι της Παναγίας στη Μόρια

Δεν έχουν τελειωμό οι βεβηλώσεις σε προσκυνήματα της Ορθοδοξίας στην Λέσβο, όπου ιεροί ναοί και ξωκλήσια στην περιοχή της Μόριας λεηλατούνται πολύ συχνά, με τους πιστούς να μην μπορούν πλέον να κρύψουν τη θλίψη αλλά και την αγανάκτησή τους, καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή μέριμνα από τις αρμόδιες Αρχές.

Τελευταίο περιστατικό ήταν οι βανδαλισμοί στο εσωτερικό της μικρής εκκλησίας της Παναγίας Τσιραμδού. Οι πιστοί αντίκρισαν απαρηγόρητοι κατά την επίσκεψή τους στο γραφικό αυτό εκκλησάκι σπασμένες εικόνες με χαραγμένα τα πρόσωπα των αγίων, πεσμένα μανουάλια, κατεστραμμένες τοιχογραφίες ακόμη και εντός του ιερού βήματος, καθώς και πεταμένα στασίδια και ιερά σκεύη.

Όπως καταγγέλλουν με οργή οι κάτοικοι της Μόριας, το ποτήρι έχει ξεχειλίσει πλέον και δεν μπορούν να ανέχονται τέτοιες καταστάσεις, με τους αρμόδιους φορείς να αδιαφορούν. Θεωρούν, μάλιστα, πως ομάδες μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών βεβηλώνουν συντονισμένα τα εκκλησάκια της περιοχής, ενώ κάνουν λόγο για «εντολές» που έχουν ως στόχο την ελληνορθόδοξη πίστη.

Δηλώνουν, επίσης, με σθένος πως πρέπει να γίνει κάτι άμεσα, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι θα υπάρξουν άγριες συμπλοκές και διαμάχες, αν εμφανιστούν προσκυνητές την ώρα που οι ιερόσυλοι βεβηλώνουν τα εκκλησάκια και προσβάλλουν με αυτόν τον ανήθικο τρόπο την πίστη τους.

romfea.gr