Φιέστα-πρόκληση των Τούρκων στην Αγία Σοφία – Δείτε live

Νέα πρόκληση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανήμερα της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Φιέστα με βιντεοπροβολείς και ψηφιακά εφέ.

Φιέστα έξω απ’ την Αγία Σοφιά διοργανώνει αργά το απόγευμα της Παρασκευής (29/05) διοργάνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινόπουλης, συνεχίζοντας τις προκλήσεις.

Από το πρωί της Παρασκευής ο Τούρκος πρόεδρος συμμετείχε σε εδηλώσεις, απευθύνοντας χαιρετισμούς από την προεδρική κατοικία προς τα δεκάδες σκάφη που κατευθύνονταν στον κόλπο όπου δεσπόζει η Αγιά Σοφιά.

Η 29η Μαΐου εορτάζεται ως ημέρα “Κατάκτησης” (Φέτιχ) για τους Μουσουλμάνους Τούρκους, ενώ στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 657 έτη από την άλωση, πραγματοποιήθηκε ανάγνωση του Κορανίου.

Σόου Ερντογάν


Η φιέστα που έστησε ο Τούρκος πρόεδρος προγραμματίστηκε να περιλαμβάνει αναπαράσταση της Άλωσης με βιντεοπροβολείς και ψηφιακά εφέ πάνω στο σκηνικό των τειχών της Κωνστναντινούπολης, το οποίο στήθηκε μπροστά από την Αγιά Σοφιά.

Επίσης, για να γιορτάσουν την επέτειο οι Τούρκοι, εμφανίζουν επί σκηνής τάγματα μασκαρεμένων γενίτσαρων και οθωμανών πολεμιστών, ενώ η τελετή προγραμματίστηκε να μεταδοθεί ζωντανά στην τουρκική επικράτεια.

Παράλληλα, φουντώνουν τα σενάρια ότι μπορεί ο πρόεδρος Ερντογάν να εξαγγείλει την μετατροπή του από το 1935 Μουσείου της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος, κάτι που ο τούρκος πρόεδρος έχει επανειλημμένα υποσχεθεί στους οπαδούς του από το 2016.

Δείτε live

Πηγή: news247.gr