«Πότε θα πιάσουν αυτή που μου επιτέθηκε» ρωτάει η Ιωάννα – Το πρόσωπο της καίγεται ακόμα από το οξύ

Σοκαρισμένη από το κρεβάτι του νοσοκομείου, η 34χρονη Ιωάννα που δέχτηκε αποτρόπαια επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπό της, υποβλήθηκε σε δεύτερο χειρουργείο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν αρκετά ακόμα μέχρι οι γιατροί να φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα των γιατρών στο Θριάσιο δίνει μάχη να γιατρέψει τα βαθιά εγκαύματα της Ιωάννας καθώς όπως αναφέρουν, «το οξύ καίει ακόμα το πρόσωπό της» και οι πόνοι της άτυχης κοπέλας είναι αφόρητοι. Στο πλευρό της 34χρονης, βρίσκεται διαρκώς η μητέρα της.

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, ο κ. Απόστολος Λύτρας μιλώντας στο protothema.gr, αναφέρει ότι βλέπει την κοπέλα σε συναντήσεις που διαρκούν λίγα λεπτά, καθώς ακόμα δεν είναι σε θέση να μιλήσει για αρκετή ώρα ενώ βρίσκεται ακόμα σε σοκ.

Ο δικηγόρος της κοπέλας ανέφερε ότι η Ιωάννα ρωτάει διαρκώς εάν η αστυνομία βρίσκεται κοντά στον εντοπισμό της δράστριας ενώ ο ίδιος τονίζει ότι εάν γνώριζε ποια ήταν αυτή που της επιτέθηκε, θα το είχε πει από την πρώτη στιγμή στις αρχές.

«Έχω ολιγόλεπτες συναντήσεις με την Ιωάννα γιατί με τα χειρουργεία που κάνει δυσκολεύεται να μιλήσει από τους πόνους που έχει το κορίτσι και όπως καταλαβαίνετε η ψυχολογία της δεν είναι καλή αυτή τη στιγμή. Το πρόσωπό της έχει υποστεί σοβαρή ζημιά και η κοπέλα είναι ακόμα σε σοκ. Η αλήθεια είναι ότι η αγωνία της για τον εντοπισμό της δράστιδος δεν κρύβεται. Πιστεύω ότι αν η Ιωάννα γνώριζε τη γυναίκα που της έριξε το καυστικό υγρό, θα το είχε πει από την πρώτη στιγμή στους αστυνομικούς που προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση» δήλωσε.

Η κρυφή συνάντηση

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Espresso», κάνει λόγο για την κατάθεση ενός άνδρας ο οποίος είχε συναντηθεί με την Ιωάννα τρεις ημέρες πριν η ίδια δεχτεί την επίθεση. Ο άνδρας μίλησε για μια γυναίκα από τον πολύ στενό κύκλο της άτυχης ασφαλίστριας με την οποία η ίδια συναντήθηκε μαζί της κρυφά και της αποκάλυψε κάτι το οποίο μόνο η Ιωάννα γνώριζε. Η φυσιογνωμία και ο σωματότυπος της βασικής ύποπτης ταιριάζουν με αυτά της μαυροντυμένης νεαρής γυναίκας που έχει αποτυπωθεί στις κάμερες ωστόσο, τα προανακριτικά ευρήματα δεν κρίνονται επαρκή για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία, εκτός αν υπάρξει ομολογία ή αν η Ιωάννα καταθέσει ότι την αναγνώρισε.