Αγέλη πιθήκων έκλεψε δείγματα αίματος ασθενών με κορωνοϊό

Η αγέλη επιτέθηκε σε υπεύθυνο ιατρικού εργαστηρίου και άρπαξε τα δείγματα – Οι αρχές φοβούνται για περαιτέρω εξάπλωση του ιού εάν οι πίθηκοι τα μετέφεραν σε κατοικημένες περιοχές

Ανησυχία έχει προκαλέσει στις ινδικές αρχές η επίθεση μιας αγέλης πιθήκων σε υπεύθυνο ιατρικού εργαστηρίου, με αποτέλεσμα να αρπάξουν δείγματα αίματος ασθενών, που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό.

Το επεισόδιο σημειώθηκε αυτήν την εβδομάδα, όταν ένας τεχνικός εργαστηρίου περπατούσε στην πανεπιστημιούπολη κρατικής ιατρικής σχολής στο Μεερούτ, 460 χλμ. βόρεια της πόλης Λούκνοου, πρωτεύουσας του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές.

«Οι πίθηκοι άρπαξαν και κατόπιν διέφυγαν με τα δείγματα αίματος τεσσάρων ασθενών της COVID-19 που υποβάλλονται σε θεραπεία … είχε χρειασθεί να πάρουμε ξανά δείγματα αίματός τους», δήλωσε ο Δρ. Σ.Κ. Γκαργκ, ανώτερο στέλεχος της σχολής.

Φοβούνται για περαιτέρω εξάπλωση

Οι αρχές δεν έχουν αποσαφηνισθεί εάν οι πίθηκοι έχουν χύσει τα δείγματα αίματος, αλλά οι άνθρωποι ζουν κοντά στην καταπράσινη πανεπιστημιούπολη φοβούνται για πιθανή, περαιτέρω, εξάπλωση του ιού σε περίπτωση που οι πίθηκοι έχουν μεταφέρει τα δείγματα σε κατοικημένες περιοχές.

Ο Γκαργκ είπε ότι δεν έχει διαπιστωθεί εάν οι πίθηκοι μπορούν να προσβληθούν από τον κορωνοϊό όταν έλθουν σε επαφή με μολυσμένο αίμα.

Πηγή: protothema.gr