«Δεν με ενημέρωσαν ότι είχαν κρούσματα» λέει ασθενής που επισκέφθηκε την κλινική «Ταξιάρχαι»

Πήγε κανονικά στην κλινική για να κάνει αξονική και ουδείς του είπε κάτι – «Ανησυχώ, έχω γυναίκα και παιδί» λέει στο protothema.gr

«Γιατί δεν ενημερώθηκα από την κλινική ότι είχαν κρούσματα;» λέει αγανακτισμένος στο Protothema.gr ο κύριος Αλέξανδρος ο οποίος το πρωί επισκέφτηκε την κλινική «Ταξιάρχες» στο Περιστέρι για να προβεί σε αξονική εξέταση.

«Φυσικά και ανησυχώ αφού δεν είμαι μόνος μου, έχω σύζυγο και έναν γιο ανήλικο. Που ξέρω εγώ τι μπορεί να έχω κολλήσει με την ανευθυνότητα της κλινικής;» είπε εκνευρισμένος.

Σύμφωνα με τον κύριο Αλέξανδρο, από την πρώτη στιγμή στην κλινική τα πράγματα ήταν «παράξενα» αφού πρώτη φορά είδε τόσο αυστηρά μέτρα ασφαλείας, γιατρούς και προσωπικό με μάσκες ενώ κατά την είσοδο και την έξοδο από την κλινική υπήρχε άνθρωπος ο οποίος έκανε λήψεις θερμομέτρησης.

«Είχα προγραμματισμένο ραντεβού από χθες για σήμερα και μόλις τώρα διάβασα για τα κρούσματα στην κλινική. Αυτό που παρατήρησα ήταν η έντονη κινητικότητα του προσωπικού, με προφυλάξεις μάσκες, γάντια και θερμομετρήσεις. Φυσικά και εγώ πήγα με μάσκα και τις σχετικές προφυλάξεις… Στις οκτώ το πρωί πήγα και έκατσα ένα μισάωρο περίπου για κάτι διαδικαστικά και μετά κάθισα από τις δέκα μέχρι τις έντεκα. Μέσα στον χώρο κινήθηκα κανονικά».

Τον προβλημάτισε ο διάλογος μιας νοσηλεύτριας

Αυτό που του έκανε εντύπωση και άρχισε να προβληματίζεται ήταν η γρήγορη συνομιλία μιας εργαζόμενης νοσηλεύτριας σε έναν συνάδελφο της που του είπε αστειευόμενη να μην την πλησιάσει, αφού και η ίδια ίσως είναι φορέας. Όπως είπε, η συζήτηση έγινε στις δέκα το πρωί, πράγμα που σημαίνει σύμφωνα με τον κ. Αλέξανδρο ότι η κλινική γνώριζε για κρούσματα και δεν ενημέρωσε τους επισκέπτες ασθενείς.

«Δεν ενημέρωναν τον κόσμο ότι υπάρχουν κρούσματα αλλά ο κόσμος φορούσε μάσκες. Ένα πράγμα που παρατήρησα και συνέβη κοντά στο ασανσέρ ήταν δυο εργαζόμενοι όπου ο ένας είπε στον άλλο χαριτολογώντας ότι “μην με πλησιάζεις γιατί μπορεί να είμαι και εγώ θετική”. Αυτό το περιστατικό συνέβη γύρω στις δέκα το πρωί. Θεωρώ ότι το γνώριζαν και δεν ενημέρωσαν τον κόσμο που έμπαινε. Και η ανησυχία μου είναι αυτή. Εδώ μιλάμε για φωλιά με πολλά κρούσματα και ανάμεσα τους και γιατροί»