Έτοιμη για αποστολή βοήθειας στην Κρήτη λόγω του σεισμού δηλώνει η Τουρκία

Η ελληνική πλευρά ευχαρίστησε τον Τούρκο πρέσβη για την ετοιμότητα της γείτονος να παράσχει βοήθεια μετά το σεισμό των 6 ρίχτερ στην Κρήτη – Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές μέχρι στιγμής

Την ετοιμότητά της Τουρκίας να παράσχει βοήθεια στην Κρήτη σε περίπτωση που χρειαστεί εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε νωρίτερα στο νησί, εξέφρασε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

«Ο Πρέσβυς της Τουρκίας στην Αθήνα επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυ Θ. Δεμίρη, σήμερα το απόγευμα, με αφορμή τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νοτίως της Ιεράπτερας, στην Κρήτη.

Εξέφρασε την ετοιμότητα της γείτονος να παράσχει βοήθεια για την αντιμετώπιση τυχόν επιπτώσεων από το σεισμό. Από πλευράς του, ο κ. Δεμίρης διευκρίνησε ότι από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ευτυχώς δεν προκύπτει να έχουν υπάρξει ζημιές ή τραυματίες και τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων τουρκικών αρχών και τη διάθεση συνδρομής», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

[protothema.gr]