Οι φωστήρες που έπαιξαν κορώνα-γράμματα τη ζωή του Μπόρις Τζόνσον

Η πιο δύσκολη μάχη της ζωής του

Η είδηση ότι ο Μπόρις Τζόνσον εισήχθη στην εντατική μούδιασε φίλους και εχθρούς επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά όσους μιλούσαν εξ αρχής για έναν ιό που δεν κάνει διακρίσεις σε πρόσωπα και ηλικίες.

Εκείνο που προέχει αυτή την ώρα ασφαλώς είναι να βγει νικητής σε αυτή τη μάχη ο Βρετανός πρωθυπουργός και όταν με το καλό συμβεί αυτό είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει ο ίδιος τη συζήτηση για τα εγκληματικά λάθη που συνέβησαν υπό την ανοχή του.

Ας μην γελιόμαστε. Μπορεί ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον να συγκέντρωσε την αρνητική κριτική και τα βέλη των Ευρωπαίων για την επιλογή της εγκληματικής τακτικής της «Ανοσίας της αγέλης», όμως για να φτάσει σε αυτή την απόφαση υπήρχαν κάποιοι που του το εισηγήθηκαν. Eγκέφαλος του σχεδίου δεν ήταν ο Μπόρις Τζόνσον, αλλά οι στενοί επιστημονικοί συνεργάτες του.

Αυτοί που παραδέχονταν κυνικά ότι στη χειρότερη περίπτωση θα μολυνθεί με τον SARS-CoV-2 το 80% του πληθυσμού. Δεδομένου ότι ο πληθυσμός Αγγλίας και Ουαλίας είναι 60.000.000 (Σκωτία και Ιρλανδία είχαν διαχωρίσει τη θέση τους, παίρνοντας πολύ πιο δραστικά μέτρα), αν νοσούσε το 70% θα μιλούσαμε για 42 εκατ. ανθρώπους Δέχονταν επίσης ως ποσοστό θνησιμότητας το 1%, το οποίο ερμηνευόταν σε 420.000 θανάτους.

Το σχέδιο των συγκεκριμένων φωστήρων ήταν να επιτευχθεί χωρίς την βοήθεια εμβολίου «ανοσία αγέλης» για να αποφευχθεί το «κραχ» στην οικονομία.

Ποια κοινωνία όμως μπορεί να διαχειριστεί μια τόσο κυνική, σχεδόν ψυχοπαθητική προσέγγιση που αποδέχεται τη λογική των «αναγκαίων θυμάτων» προτάσσοντας τα νούμερα πάνω από τον άνθρωπο;

Κάποιοι έπαιξαν κορώνα γράμματα τη ζωή των Άγγλων για να δείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν ακολουθώντας έναν δικό τους δρόμο αν και ήξεραν ότι από κάτω υπήρχε γκρεμός, έτοιμος να τους καταπιεί. Στο δικό τους μυαλό αυτός θα ήταν ένας ύμνος στη διαφορετικότητά τους. Δυστυχώς όμως αποδείχτηκε ότι ήταν μια βουτιά στο κενό χωρίς αλεξίπτωτο.

Ο Ηλίας Μόσιαλος με χθεσινή του ανάρτηση στο Twitter είπε αυτό που η πλειονότητα των Ευρωπαίων έχει στο μυαλό της:

«Εύχομαι περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον Βρετανό Πρωθυπουργό που από σήμερα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Ελπίζω να επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντα του και να ηγηθεί της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας για το καλό όλων όσων ζούμε στην Αγγλία.

Όταν με το καλό επιστρέψει στη Downing Street θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τις εισηγήσεις των επιστημονικών και πολιτικών του συμβούλων για τη διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας με την ανεκδιήγητη προσέγγιση της ανοσίας της αγέλης. Δεν φταίνε όμως μόνο οι επίσημοι σύμβουλοι. Η συντριπτική πλειοψηφία των Άγγλων ειδικών δεν μιλούσε.

Το περίφημο Faculty of Public Health Medicine δεν είχε ούτε μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Αντιθέτως είχαν πολλές φωτογραφίες από τα Χριστουγεννιάτικα πάρτυ που είχαν οργανώσει. Πολλοί Άγγλοι συνάδελφοι έλεγαν ότι τους ήταν δύσκολο να κρίνουν την πολιτική της κυβέρνησης και σιωπούσαν. Να είναι καλά ο Μπόρις και να ξεπεράσει το πρόβλημα πολύ σύντομα».

Όλοι εύχονται να πάνε όλα καλά και να βγει νικητής ο Μπόρις Τζόνσον στη μεγάλη μάχη που δίνει. Για να έρθει μετά η ώρα του λογαριασμού και της απόδοσης ευθυνών σε εκείνους που τζόγαραν με τις ζωές εκατομμυρίων Άγγλων…

Πηγή: menshouse.gr