Αυτός είναι ο 63χρονος που σκότωσε το γιό του στη Θεσσαλονίκη: Έφαγα πολλές, θόλωσα

Με την προστατευτική μάσκα στο πρόσωπό του και το κεφάλι κατεβασμένο, ο 63χρονος συνταξιούχος που πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε τον 32χρονο του χθες (26.04.2020) στη Θεσσαλονίκη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και μετά στον ανακριτή από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. Μέχρι τότε, θα κρατείται.

Ο άνθρωπος που εν βρασμώ ψυχής, όπως είπε, πυροβόλησε έξι φορές με την καραμπίνα του και σκότωσε το παιδί του (η μια σφαίρα βρήκε τον άτυχο 32χρονο στο κεφάλι), σοκάροντας την κοινή γνώμη στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρθηκε στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δικαστικό Μέγαρο. Ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως», με δόλο και παράβαση του νόμου περί όπλων.

«Με χτύπησε. Έφαγα πολλές… Θόλωσα! Δεν θυμάμαι πόσες φορές τον πυροβόλησα» είπε ο 63χρονος συνταξιούχος από τη Θεσσαλονίκη, που σύμφωνα με τον δικηγόρο του έχει μετανιώσει. «Σαφώς και έχει μετανιώσει μακάρι να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, ήταν το παιδί του», δήλωσε ο δικηγόρος του 63χρονου φερόμενου παιδοκτόνου, Νίκος Βαλεργάκης.

Συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε πως ο 63χρονος φέρεται να είπε πως προέβη στην πράξη εν βρασμώ ψυχής καθώς η κατάσταση στο σπίτι με τους συνεχείς καβγάδες είχε φτάσει στο απροχώρητο.

Στο πλευρό του κατηγορούμενου βρίσκονται η κόρη κι άλλοι συγγενείς του και φέρονται να δικαιολογούν την πράξη του, όπως δήλωσαν στους αστυνομικούς, περιγράφοντάς τους τα βίαια περιστατικά που είχαν σημειωθεί στο σπίτι της οικογένειας στην Πυλαία. Στο ίδιο σπίτι στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον 63χρονο και τη σύζυγό του, μένουν η κόρη τους, με τον άνδρα και της το παιδί τους. Κανείς από τρεις τους όμως δεν ήταν εκεί όταν έγινε το φονικό χθες το μεσημέρι.

Μια σφαίρα στο κεφάλι
Σύμφωνα με τη δικογραφία, το αιματηρό επεισόδιο, το οποίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής του Θωμά, εξελίχθηκε σε τέσσερις φάσεις. Αρχικά, ο 32χρονος επιτέθηκε και χτύπησε με αντικείμενο τη μητέρα του, η οποία φαίνεται να υπέστη μώλωπες. Στη συνέχεια, εκείνη επικοινώνησε με τον σύζυγό της που έφτασε οργισμένος στο σπίτι, όπου ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση με τον γιο, ενώ ο 32χρονος χτύπησε τον πατέρα του.

«Θολωμένος», όπως δήλωσε προανακριτικά στους αστυνομικούς, ο κατηγορούμενος πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί τον γιο του, τραυματίζοντάς τον αρχικά στο χέρι και στην πλάτη. Γείτονας της οικογένειας επιχείρησε να τον αποτρέψει, αλλά ο 63χρονος γέμισε ξανά την καραμπίνα και έβαλε εκ νέου κατά του γιου του. Μία από τις συνολικά έξι σφαίρες τον βρήκε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι καβγάδες στο σπίτι ήταν συχνό φαινόμενο. Εντάθηκαν, δε, κατά τον 63χρονο, από τη στιγμή που ο γιος του απεξαρτήθηκε από τα ναρκωτικά, οπότε παρουσίασε ψυχολογικά προβλήματα.