Άλκηστις Πρωτοψάλτη: «Ήταν μια σκέψη αγάπης χωρίς πολιτική χροιά και οικονομικό όφελος»

Στις 25 Απριλίου από την Τεχνόπολη στο Γκάζι ξεκίνησε μία «εν κινήσει συναυλία» με σύνθημα «Από τον Δρόμο με αγάπη», με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη!

Με αυτόν τον τρόπο θέλησε ο Δήμος Αθηνών να πει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα στην πρώτη γραμμή της μάχης!

Λίγες ημέρες μετά, η γνωστή τραγουδίστρια παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Secret και τον Δημήτρη Μαυρίδη, στην οποία τόνισε μεταξύ άλλων πως «η ιδέα αυτή γεννήθηκε από τον δρόμο με αγάπη».

«Ήταν μια ιδέα που βγήκε κατευθείαν από την καρδιά μου. Μέσα από αυτή την σκέψη ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία», σημείωσε χαρακτηριστικά η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ενώ πρόσθεσε πως «γιατρούς, νοσηλευτές και όλους όσοι μας βοήθησαν και μας στήριξαν για να κρατηθεί η “ζωή μας” αυτές τις δύσκολες ημέρες, καθώς και τους συμπολίτες μου που άντεξαν και αντέχουν. Ήταν μια σκέψη αλληλεγγύης, αγάπης, χωρίς καμία απολύτως πολιτική χροιά και κανένα, φυσικά, οικονομικό όφελος».

Στην συνέχεια τόνισε ότι «συζήτησα με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, αν θα μπορούσε να υλοποιήσει την παραγωγή. Με τη θετική απάντηση του σε χρόνο – ρεκόρ και με τον πιο ασφαλή τρόπο, παίρνοντας δηλαδή όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ξεκινήσαμε με το κινούμενο φορτηγό από την Τεχνόπολη. Ένα πρωινό του Απρίλη.

Επί 3,5 ώρες περάσαμε σχεδόν από όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Με χαμηλή ταχύτητα αλλά με γκάζια στην καρδιά. Με έναν υπέροχο ήλιο. Έβγαιναν οι άνθρωποι στα μπαλκόνια αγκαλιά, άνοιγαν παράθυρα, μας χαιρετούσαν με το χέρι στην καρδιά, μας πετούσαν λουλούδια από τις γλάστρες, μας χαμογελούσαν, μας χειροκροτούσαν, μας έστελναν φιλιά, νέοι, παιδιά, ζευγάρια ηλικιωμένοι», ενώ κατέληξε πως «τα πρόσωπα αυτά, που για λίγα λεπτά έγιναν ευτυχισμένα, δεν θα τα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου».