10 ζώα με απίστευτα ρεκόρ που κατάφεραν να μπουν στο βιβλίο Γκίνες

Όλα τα ζώα είναι μοναδικά

Μπορεί να διαφέρουν σε μέγεθος, είδος και σχήμα, αλλά αυτά τα ζώα έχουν όλα μια θέση στο βιβλίο Γκίνες. Κάθε ρεκόρ που κρατούν είναι μοναδικό.
Από έναν σκύλο που μπορεί να κρατήσει έξι μπάλες του τένις στο στόμα του μέχρι και μια χελώνα που έχει φτάσει αισίως τα 187 έτη ζωής, τα παρακάτω 10 ρεκόρ αποδεικνύουν πως κάθε ζώο είναι μοναδικό και μπορεί να φτάσει στην κορυφή.

https://eu.democratandchronicle.com/story/news/2020/02/05/finley-molloy-six-tennis-balls-guinness-world-record-canandaigua-ny/4623658002/

1) Ο Finley Molloy είναι ένας σκύλος από την νέα Υόρκη και κρατά το ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες μπάλες του τένις που μπορεί να κρατήσει ταυτόχρονα στο στόμα του. 6 τον αριθμό. Όταν 2 ετών, κατάφερε να πιάνει περισσότερες από μια στο στόμα του και αργότερα κατάφερε να φτάσει τις 5 και τις 6.

https://www.foxnews.com/science/the-fascinating-sex-life-of-jonathan-the-185-year-old-giant-tortoise

2) Ο Jonathan είναι μια χελώνα που έχει ζήσει 187 χρόνια. Το βιβλίο Γκίνες το 2019 του έδωσε τον τίτλο του γηραιότερου πλάσματος στον πλανήτη. Το 2020, ο Jonathan θα γίνει 188 και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της γηραιότερης χελώνας που έζησε ποτέ στην γη. Γεννήθηκε το 1832, είδε 39 προέδρους των ΗΠΑ, 7 βασιλιάδες της Βρετανίας και την ολοκλήρωση του Πύργου του Άιφελ και του Empire State Building.

https://www.greenislandresort.com.au/marineland-melanesia

3) O Cassius είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος κροκόδειλος που έχει ποτέ καταμετρηθεί. Το μήκος του ξεπερνά τα 5 μέτρα και φτάνει το μέγεθος 2 τραπεζιών του πινγκ-πονγκ. Αιχμαλωτίστηκε το 1987 στην και μεταφέρθηκε σε θαλάσσιο πάρκο, όπου ζει μέχρι σήμερα. Το ρεκόρ του κρατά από το 2011.

https://www.thoughtco.com/sperm-whale-facts-4706520

4) Μπορεί η μπλε φάλαινα να θεωρείται ως το ζώο με την πιο δυνατή φωνή στον πλανήτη, αλλά η φάλαινα φυσητήρας είναι πολύ πιο ηχηρή. Η φωνή μιας φάλαινας φυσητήρα μπορεί να φτάσει και τα 200 ντεσιμπέλ. Για να καταλάβετε, τα 150 ντεσιμπέλ μπορεί να σπάσουν τα τύμπανα του ανθρώπου, ενώ o πύραυλος Saturn V έπιασε τα 204 ντεσιμπέλ.

http://biodiversitycyprus.blogspot.com/2016/04/onthophagus-onthophagus-taurus-schreber.html

5) Αναλογικά με το μέγεθός του, το πιο δυνατό ζώο στον πλανήτη είναι το σκαθάρι της κοπριάς ή Taurus Scarab. Σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, το σκαθάρι με τα κέρατα μπορεί να τραβήξει 1.141 φορές το σωματικό του βάρος. Αν ο άνθρωπος ήθελε να κάνει το ίδιο θα έπρεπε να τραβήξει 6 διώροφα λεωφορεία σαν αυτά που υπάρχουν στο Λονδίνο.

https://www.audubon.org/field-guide/bird/arctic-tern

6) Η Αρκτική Στέρνα είναι το αποδημητικό πουλί που διανύει κάθε χρόνο την μεγαλύτερη απόσταση από όλα τα υπόλοιπα. Το πουλί αναπαράγεται βόρεια του Αρκτικού Κύκλου , μετά ταξιδεύει νότια προς την Ανταρκτική για το χειμώνα και πάι πίσω, ταξιδεύοντας συνολικά 80.000 χιλιόμετρα.

https://www.animalspot.net/bulldog-ant.html

7) Το μυρμήγκι μπουλντόγκ είναι το πιο επικίνδυνο είδος μυρμηγκιού στον κόσμο. Μπορεί το τσίμπημα του μυρμηγκιού –σφαίρα να είναι επώδυνο, το μυρμήγκι μπουλντόγκ είναι εκείνο με το ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες. Ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία και επιδή έχει μεγάλο φόβο προς τους ανθρώπους είναι αρκετά επιθετικό, χρησιμοποιώντας τα σαγόνια και το κεντρί του. Το τσίμπημα του μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικα μέσα σε 15 λεπτά.

https://annguyenytb.blogspot.com/2015/04/green-basilisk-lizard-jesus-christ.html

8) Ο Βασιλίσκος είναι το μεγαλύτερο ζώο του πλανήτη που μπορεί να περπατήσει πάνω στο νερό. Χρησιμοποιώντας και τα δυο πόδια της, η σαύρα μπορεί να τρέξει περισσότερα από 4,2 μέτρα πάνω στο νερό πριν να βυθιστεί. Αν χρησιμοποιεί και τα τέσσερα πόδια, η απόσταση φτάνει στα 5,5 μέτρα.

https://www.worldwildlife.org/species/african-elephant

9) Ο Ελέφαντας έχει την καλύτερη όσφρηση στον πλανήτη. Μπορεί να ξέρουμε τον σκύλο για την εξαιρετική όσφρησή του, το ρεκόρ το κρατά ο ελέφαντας. Οι αφρικανικοί ελέφαντες έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό γονιδίων οσφρητικών υποδοχέων (δύο φορές περισσότερο από τους σκύλους), τα οποία είναι υπεύθυνα για την αίσθηση της όσφρησης.

https://www.today.com/pets/norman-scooter-dog-mend-after-cancer-treatment-t119097

10) Ο Norman είναι ένα σκυλάκι ράτσας Μπρίαρντ. Αλλά δεν είναι σαν οποιοδήποτε Μπρίαρντ. Γιατί το 2013 έγινε το ζώο που διένυσε ταχύτερα μια απόσταση 30 μέτρων με πατίνι (20,77 δευτερόλεπτα) και την επόμενη χρονιά, έκανε το ίδιο με ποδήλατο (55,41 δευτερόλεπτα).

Πηγή: e-daily.gr