Ψυχοπαθής όποιος πίνει τον καφέ του σκέτο!!!

Εκτός από τον σκέτο καφέ, τα ραπανάκια, το σέλινο, αλλά και το τόνικ, χρησιμοποιήθηκαν για να μετρηθούν οι ψυχωτικές τάσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα

Αν σας αρέσει ο καφές σας σκέτος μάλλον προτιμάτε τη γεύση του καφέ, φροντίζετε την υγεία σας ή ίσως να είστε ψυχοπαθείς! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Appetite.

Οι άνθρωποι που πίνουν τον καφέ τους σκέτο είναι πιθανό να παρουσιάζουν ψυχοπαθολογικά στοιχεία στον χαρακτήρα τους, έδειξε έρευνα του πανεπιστημίου Ίνσμπρουκ της Αυστρίας. Η μελέτη που έγινε σε περίπου 1.000 άτομα απέδειξε πως υπάρχει σχέση μεταξύ του σκέτου καφέ και των ψυχοπαθητικών τάσεων! Οι ερευνητές συσχετίζουν τις πικρές γεύσεις με την αντικοινωνική συμπεριφορά και υποστηρίζουν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν χαρακτηριστικά που συνδέονται με την ψυχοπάθεια, το σαδισμό, το ναρκισσισμό ή το μακιαβελισμό. Εκτός από τον σκέτο καφέ, τα ραπανάκια, το σέλινο, αλλά και το τόνικ, χρησιμοποιήθηκαν για να μετρηθούν οι ψυχωτικές τάσεις των συμμετεχόντων.

Ποιοι αμφισβητούν την επιστημονική αυτή έρευνα;
Άλλοι ερευνητές επιτίθενται με σφοδρότητα στους ερευνητές, όπως το slate.fr. που επισημαίνει ότι αν διαβάσει κανείς την έρευνα, η λέξη «καφέ» είναι γραμμένη μόνο πέντε φορές στις σαράντα σελίδες της μελέτης και οι ερευνητές δεν ρώτησαν καν τους υποψηφίους πώς πίνουν τον καφέ τους. Για να έχουν την ιδέα του «πικρού» ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν τη γεύση του καφέ και άλλων τροφίμων και διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες διαφώνησαν μαζί τους σχετικά με την πικρία ορισμένων τροφίμων.

Παρά αυτήν την μεγάλη διαφωνία, οι ερευνητές διατήρησαν το σύστημα αξιολόγησης, τονίζει το σάιτ που έχει κι έναν ακόμη λόγο να αμφισβητεί τα αποτελέσματα. «Αν δεί κανείς την αποζημίωση που πήραν οι εθελοντές βλέπει ότι είναι μερικά δολάρια. Πόσο σοβαρά να απαντήσει κανείς πίσω από τον υπολογιστή του;», αναρωτιέται, σημειώνοντας επίσης ότι κάποια από τα ερωτήματα δεν είχαν καμία προφανή απάντηση.