Χάρβαρντ: Κάντε σeξ με μάσκα για να αποφύγετε τη μετάδοση κορονοϊού

Οι ειδικοί κατέταξαν τα διάφορα σeξoυαλικά σενάρια με βάση το βαθμό επικινδυνότητας από το χαμηλότερο στο πιο ριψοκίνδυνο.

Μπορεί να μην έχετε σκεφτεί να φορέσετε τη μάσκα σας στην κρεβατοκάμαρα, αλλά οι ερευνητές του Χάρβαρντ συνιστούν στους ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα να τις φορούν για να αποφεύγονται τα φιλιά κατά τη διάρκεια του σeξ.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι « όλες οι μορφές προσωπικής σeξoυαλικής επαφής ενέχουν κίνδυνο για μετάδοση του ιού, επειδή μεταδίδετα πολύ εύκολα από τον αέρα».

Το πιο επικίνδυνο από όλα σενάρια είναι να αλλάζει κανείς σeξoυαλικούς συντρόφους, ενώ το πλέον ακίνδυνο είναι να αποφευχθεί το σeξ μέχρις ότου βρεθεί εμβόλιο ή εξαφανιστεί η απειλή του SARS-CoV-2.


Οι ειδικοί του Χάρβαρντ παραδέχονται ότι η αποχή από το σeξ είναι ανέφικτη για πολλούς -αν και ορισμένοι έχουν βρει υποκατάστατα – γι’ αυτό και προτείνουν τρόπους ελαχιστοποίησης της μόλυνσης από τον κορονοϊό στη διάρκεια των ερωτικών επαφών με την αποφυγή των φιλιών, τη χρήση μασκών, το ντους πριν και μετά και λοιπά.


Προειδοποιούν πάντως, ότι ενώ το τηλεφωνικό σeξ και το sexting ίσως είναι μια κάποια λύση για τους ενήλικες, μπορούν ωστόσο να οδηγήσουν σε άλλα προβλήματα όπως ο εκβιασμός.

Σύμφωνα με τη μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Annals of Internal Medicine, οι ειδικοί κατέταξαν τα διάφορα σeξουαλικά σενάρια με βάση το βαθμό επικινδυνότητας από το χαμηλότερο στο πιο ριψοκίνδυνο ως εξής:

Αποχή από το σeξ– Αν και δεν είναι εφικτή για πολλούς δεν συνεπάγεται κινδύνους μόλυνσης

Αυτοερωτισμός – «Χαμηλός κίνδυνος μόλυνσης από τον κορονοϊό».

Σeξoυαλική δραστηριότητα σε ψηφιακές πλατφόρμες – Χαμηλός κίνδυνος μόλυνσης, αλλά κίνδυνος διαδικτυακού εκβιασμού, νομικών περιπλοκών από λήψη στιγμιοτύπων, ακατάλληλη για άτομα κάτω των 18 ετών.

Σeξ μεταξύ ατόμων που ζουν στο ίδιο σπίτι – Υψηλός ο κίνδυνος μόλυνσης αν ο παρτενέρ κολλήσει εκτός του σπιτιού τον κορονοϊό – φόβος που έχει επηρεάσει αρνητικά τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδί, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στην Ιταλία.

Σeξ μεταξύ ατόμων που ζουν σε διαφορετικά σπίτια – Υψηλός κίνδυνος μόλυνσης ειδικά σε περίπτωση πολλαπλών παρτενέρ.

Τέλος, προτείνουν στα ζευγάρια να εξετάσουν το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας, σχολαστική σωματική υγιεινή πριν και μετά την επαφή και απολύμανση των κρεβατιών ή των χώρων, όπου έκαναν σeξ.

(Με πληροφορίες από Forbes)