Έπεσαν οι πρώτες “καμπάνες” για μάσκες, αποστάσεις και μετακίνηση εκτός νομού

Γεγονός τα πρώτα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας, μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και παραβίασης του μέτρου μετακίνησης εκτός τόπου κατοικίας. Συλλήψεις για άνοιγμα καταστημάτων.

Πιο αναλυτικά, σε 25 ανήλθαν οι παραβάσεις για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας, σε 85 για μετακινήσεις εκτός τόπου κατοικίας, ενώ συνελήφθησαν 2 άτομα για λειτουργία επιχειρήσεων τη Δευτέρα (04.05.2020), σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, οι συγκεκριμένες παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα 150 ευρώ, σημειώθηκαν στις εξής περιοχές:

14 στη Θεσσαλία,

6 στην Αττική,

2 στην Κρήτη,

1 στην Πελοπόννησο,

1 στην Κεντρική Μακεδονία και

1 στην Ήπειρο.

Παράλληλα, για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κ.λπ), βεβαιώθηκαν 85 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής:

27 στην Αττική,

18 στην Κεντρική Μακεδονία,

12 στην Κρήτη,

8 στην Ήπειρο,

5 στη Δυτική Μακεδονία,

4 στη Θεσσαλονίκη,

4 στη Δυτική Ελλάδα,

3 στην Πελοπόννησο,

3 στη Θεσσαλία και

1 στη Στερεά Ελλάδα.

Επίσης, για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κ.λπ.), παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα.

Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 569 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 547 άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.