Πατέρας του αυτιστικού παιδιού: “Μου έχουν κοπεί τα πόδια” (Βίντεο)

Οργή έχει προκαλέσει η απόφαση ιδιοκτητών μονοκατοικίας στην Ξάνθη, οι οποίοι κάνουν έξωση σε οικογένεια γιατί το αυτιστικό τους παιδί τους ενοχλεί.

Το περιστατικό δημοσιοποίησε ο ίδιος ο πατέρας του 16χρονου Θανάση, Ευάγγελος Ευαγγέλου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πατέρας του είπε πως η κατάσταση που βιώνει η οικογένεια μου είναι απαράδεκτη. “Είναι ένας αγώνας που τον βιώνεις κάθε μερα κι αντί να έχεις ανθρώπους να σε βοηθήσουν τους βρίσκεις απέναντι σου. Οι ιδιοκτήτες με μισή καρδιά μας είπαν να βρεθεί μια λύση ποια είναι η λύση να πάμε να μείνουμε άλλου”, είπε, ενώ για το κράτος σημείωσε, πως δεν υπάρχει για αυτές τις οικογένειες, καθώς ποτέ δεν πήγε στο σπίτι τους ψυχολόγος η κοινωνική λειτουργός να βοηθήσει, όσο μπορεί.

Εδώ και επτά χρόνια ο μικρός με τους γονείς του ζουν στα Πηγάδια της Ξάνθης.

“Τα άτομα με αυτισμό έχουν τα θέματα τους μερικές κραυγές μπορεί να κάνουν φασαρία…αυτή η κατάσταση έχει ενοχλήσει ορισμένους. Έχουμε στεναχωρεθεί αφάνταστα εμένα μου έχουν κοπεί τα πόδια. Έχουν υπάρξει και άνθρωποι που μας έχουν βοηθήσει δεν έχω παράπονα. Το αποτέλεσμα είναι ότι μας ζήτησαν να βρούμε άλλου να μείνουμε”, είπε στον ANT1.

Μάλιστα, τις επόμενες μέρες ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα στείλει επιστολή στον δήμαρχο Αβδήρων, Γεώργιο Τσιτιρίδη, ζητώντας του να μεσολαβήσει στους ιδιοκτήτες του σπιτιού, προκειμένου να τους πείσει να παραμείνει η οικογένεια.

Αυτό που προβληματίζει περισσότερο τους γονείς του, είναι ότι μπορεί να επηρεαστεί το παιδί από τη μετακίνηση και την αλλαγή περιβάλλοντος.