Ευχάριστα νέα: Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Η υγεία του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον προχωρά με θετικά βήματα, αλλά συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική. Αυτό δήλωνε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από βρετανικά Μέσα ενημέρωσης, ο Μπόρις Τζόνσον βγήκε από την εντατική, όπου είχε εισαχθεί αφού η υγεία του επιδεινώθηκε, λίγες μέρες αφότου ανακοίνωσε πως έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Με καλή διάθεση ο Μπόρις Τζόνσον!


Στην εντατική ο βρετανός πρωθυπουργός είχε εισαχθεί τη Δευτέρα το βράδυ και σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο, έχει εξαιρετικά καλή διάθεση και έχει μεταφερθεί σε θάλαμο.

Οι γιατροί θα τον παρακολουθούν στενά σε αυτήν την πρώτη φάση της ανάρρωσής του.

Η κατάσταση στην Βρετανία με τον κορονοϊό


Είναι πολύ νωρίς για να λήξει το lockdown, επεσήμανε νωρίτερα στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ραμπ και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ανακοίνωση επί του θέματος μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ο Ντομινίκ Ραμπ, που εκτελεί χρέη πρωθυπουργού, λόγω της ανάρρωσης του Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι στο στάδιο αυτό η κυβέρνηση συνεχίζει να συγκεντρώνει πληροφορίες για να διαπιστώσει τα αποτελέσματα των μέτρων του lockdown και της κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά όπως είπε «είναι πολύ νωρίς για να πούμε οριστικά εάν λειτουργούν» και ότι «τα μέτρα θα πρέπει να μείνουν ως έχουν μέχρι τα στοιχεία να δείξουν ότι έχουν περάσει πέρα από την κορύφωση».

Κάλεσε επίσης τους πολίτες να συνεχίσουν να μένουν στο σπίτι και αυτές τις μέρες της αργίας του Πάσχα που έρχεται. «Θα πάρουμε τη σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή και θα οδηγηθούμε από την επιστήμη όταν έρθει η ώρα να άρουμε το lockdown» είπε.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό άλλοι 881 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό σε 7.978.