Ολυμπιακός και Μαρινάκης κινδυνεύουν με υποβιβασμό και ισόβιο αποκλεισμό!

«Καταπέλτης» η ερευνήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την υπόθεση της αποκαλούμενης «συμμορίας»

Καταπέλτης είναι η εισήγηση της ερευνήτριας της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό, τον Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλα έντεκα φυσικά πρόσωπα καθώς βρίσκει ενδείξεις ενοχής στην υπόθεση της αποκαλούμενης «συμμορίας» που παράλληλα δικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (έχει διακοπεί προσωρινά λόγω κορονοϊού). Η ερευνήτρια της Επιτροπής, Παναγιώτα Σπανού, παραπέμπει στο αρμόδιο Δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας 12 από τους 28 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και τον Μαρινάκη καθώς επίσης, και δύο ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο. Σύμφωνα με πληροφορίες το μέλος της Επιτροπής έκρινε ότι υπάρχουν ενδείξεις αλλοίωσης αποτελεσμάτων, κάτι που φέρνει τον Ολυμπιακό, εφόσον καταδικαστεί, υπό την απειλή ακόμη και του υποβιβασμού και τον Βαγγέλη Μαρινάκη αντιμέτωπο ακόμη και με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

Οπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα «Δίκη», έπειτα από μήνες καθυστέρησης της έρευνας, «η ερευνήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ Παναγιώτα Σπανού παραπέμπει στο δικαστικό τμήμα 12 φυσικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στο βούλευμα των 28 του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επίσης παραπέμπει και δύο ομάδες. Οι τυχόν κυρώσεις θα αποφασιστούν σε μυστική διάσκεψη της Ολομέλειας της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ υπό την προεδρία της Προέδρου Πρωτοδικών Γλυκερίας-Λουΐζας Ιωαννίδου».

Επιπλέον, στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται ότι «οι ομάδες που παραπέμπονται είναι ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος. Επίσης παραπέμπονται ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκης, ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου Γ. Σπανός, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Σαρρής, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αρ. Σταθόπουλος, ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Θ. Κουρίδης, ο πρώην σύμβουλος της ΕΠΟ Ν. Προύντζος, ο προπονητής Σα Πίντο, ο πρώην διοικητικός παράγων του Ατρομήτου Γ. Αγγελόπουλος και οι πρώην διαιτητές Ηλ. Σπάθας, Αλ. Δημητρόπουλος, Κ. Ιωαννίδης, Απ. Αμπάρκιολης».
Εκτός από τον ιδιοκτήτη των «ερυθρόλευκων», παραπέμπονται ακόμη: ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου Γιώργος Σπανός, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Θόδωρος Κουρίδης, ο πρώην σύμβουλος της ΕΠΟ Νίκος Προύντζος, ο προπονητής Σα Πίντο, ο πρώην διοικητικός παράγων του Ατρομήτου Γιώργος Αγγελόπουλος και οι πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Κώστας Ιωαννίδης, Απόστολος Αμπάρκιολης.

Το προσεχές διάστημα οι εμπλεκόμενοι θα λάβουν κλήτευση για να για απολογηθούν με υπόμνημα στο αρμόδιο τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας κι ακολούθως θα ληφθεί η απόφαση σε μυστική διάσκεψη της Ολομέλειας της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ υπό την προεδρία της Προέδρου Πρωτοδικών Γλυκερίας – Λουΐζας Ιωαννίδου.

Το άρθρο 29

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η κλήση σε απολογία θα γίνει με βάση το άρθρο 29 του κώδικα δεοντολογίας της ΕΠΟ που αναφέρεται σε «Επηρεασμό για χειραγώγηση αγώνα». Διαβάστε τι αναφέρει χαρακτηριστικά το επίμαχο άρθρο και ποιες είναι οι ποινές που προβλέπονται.

29a.jpg

Πηγή: ethnos.gr